Rusya Türk teknolojisini hedef aldı: Rus uçağı TB2’yi düşürmeye çalıştı

Rusya üretimi savaş uçağı Su-27, Bayraktar TB2’yi düşürme girişimi Türkiye ve dünya basınında gündem oldu. Türkiye’nin yerli teknolojilerinden olan Bayraktar TB2, Rus uçağın saldırısı sonrası kendisin toparlayıp uçuşuna devam ederken, olay anları TB2’nin kuyruk kamerasından görüntülendi.

21.03.2023-10:32 - (Son Güncelleme: 21.03.2023-17:30) Rusya Türk teknolojisini hedef aldı: Rus uçağı TB2’yi düşürmeye çalıştı

Geçtiğimiz günlerde Amerikan SİHA’sını Karadeniz’de düşürerek tansiyonu yükselten Rusya, bu kez Türkiye’nin üretimi Bayraktar TB2’yi hedef aldı. Ukrayna tarafından kullanılan Bayraktar TB2’nin Rus uçağı tarafından hedef alınması Türkiye ve dünya basınında gündem oldu. Türkiye’nin yerli teknolojilerinden olan Bayraktar TB2, Rus uçağın saldırısı sonrası kendisin toparlayıp uçuşuna devam ederken, olay anları TB2’nin kuyruk kamerasından görüntülendi.

Rus uçağı TB2’yi düşürmeye çalıştı

Olay, Kırım yarımadası yakınlarında yaşandı. Bir Rus savaş uçağı, 20 bin fit irtifadaki Bayraktar TB2'nin yakınından yüksek hızla geçiş yaptı. Bayraktar'ı havacılık tabirinde jet wash etkisine yani, uçak motorunun arkasında oluşan hava akımına maruz bırakmaya çalıştı. TB2, ilk etapta biraz yalpalandı ancak kısa süre içerisinde kendisini topladı, uçuşa devam etti.

Bayraktar TB2

Rus savaş uçağının, neden Bayraktar TB2'yi düşürmek için mühimmat kullanmadığı bilinmiyor. Uzmanlar ise Rus savaş uçağının havadan havaya füze ve top mühimmat stokunun bitmiş olabileceğini söylüyor.

Benzer bir olay da 14 Mart günü yaşanmıştı. ABD İHA'sı Rus savaş uçağının önlemesine maruz kalmıştı. Rus jeti, İHA'nın üzerine yakıt boşaltmış, pervanesine çarpıp düşmesine neden olmuştu. Rusya ise İHA'nın enkazını tespit edip sudan çıkardığını iddia ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal