Altılı Masa hakkında dikkat çeken iddia: Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’ndan çekilebilir

Ankara kulislerinde dolaşan bazı iddialara göre ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Yardımcılığı konusunda anlaşmazlığa düştü. İkilinin konu hakkında bir görüşme gerçekleştireceği de iddialar arasında yer alıyor.

21.03.2023-10:25 - (Son Güncelleme: 21.03.2023-17:30) Altılı Masa hakkında dikkat çeken iddia: Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’ndan çekilebilir

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlemesinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı açıklanmıştı. Fakat Ankara kulislerinde dolaşan bazı iddialara göre ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Yardımcılığı konusunda anlaşmazlığa düştü. İkilinin konu hakkında bir görüşme gerçekleştireceği de iddialar arasında yer alıyor.

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’ndan çekilebilir

Gazeteci Erdoğan Aktaş’ın iddiasında Mansur Yavaş'ın, altı partinin genel başkanlarının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaması için Kılıçdaroğlu'na rest çekerek görüşme talep ettiğini kaleme aldı.

Öte yandan Yavaş'ın, altı parti liderinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması durumunda seçim sürecinde yürütülecek propagandalara katılmayacağını Kılıçdaroğlu'na ileteceğini öne sürdü.

Mansur Yavaş

İkili arasında kritik randevu

Aktaş'ın çarpıcı iddialarının yer aldığı yazısında:

"Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu istedi. Bu yazıyı 19 Mart Pazar günü öğleden sonra yazıyorum. Randevu ya bugün ya da 20 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek. Siz bu satırları okurken bu randevu gerçekleşmiş olabilir. Mansur Yavaş bu buluşmada Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, ben seçim çalışmalarına katılmayacağım.' diyecek." dedi.

Akşener ve İmamoğlu biliyor

Mansur Yavaş'ın bu çıkışı, propaganda dönemi başlarken Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok zor durumda bırakacak gibi görünüyor. diye yazan Erdoğan Aktaş, "Ankara kulislerini çok iyi bilen ve tüm partilerin kulislerine hâkim olan önemli bir siyasetçinin bana aktardığına göre, Yavaş'ın Kılıçdaroğlu'na bu çıkışını Meral Akşener de Ekrem İmamoğlu da biliyor." ifadelerine yer verdi.

5 parti başkanları yardımcı değil milletvekili olsun

CHP'li Belediye Başkanı Yavaş, daha önce katıldığı bir canlı yayında, Akşener'in masadan ayrılma süreciyle alakalı yaptığı konuşma sırasında, 5 parti liderinin Cumhurbaşkanı yardımcılığı yerine milletvekili olmasının mantıklı olduğunu söylemişti.

Yavaş konuşmasında şu ifadelere yer vermişti:

"Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi gruplarının başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın." (Kaynak: Haber 7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal