Rusya, tansiyonu düşürmüyor! Ukrayna'ya açık tehdit: Kırım'a saldırırsa kıyameti bekler!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşın 145. gününe girdi. Ardından Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medyedev gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları...

18.07.2022-10:34 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-11:42)

Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla birlikte Ukrayna'da başlatılan askeri harekat 145. gününe doğru girdi. Öte yandan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Ukrayna tarafından Kırım'a bir saldırı olması halinde karşılık vereceklerini dile getirerek, "Kırım'a saldırı olursa Ukrayna'yı kıyamet bekliyor" şeklinde konuştu.


‘’Genel durumu kışkırtmaya devam ediyorlar’’

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev konuya yönelik, Ukrayna-Rusya Savaşı ve Rusya'nın batı ile ilişkilerine dair son derece önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca Medvedev, Ukrayna yönetiminin Kırım'ı, Rusya'dan geri almak ve Kırım Köprüsü'ne saldırı düzenlemek gibi söylemlerine ilişkin, "Zaman zaman bir takım açıklamalarla ortaya çıkan bazı yüceltilmiş kanlı palyaçolar bizi tehdit etmeye çalışıyor. Kırım'a yönelik saldırıdan bahsediyorum. Böyle bir şey olması durumunda Ukrayna için kıyamet günü gelecek. Çok hızlı ve sert bir şekilde olacak ve saklanmak mümkün olmayacak. Yine de bu tür açıklamalarla genel durumu kışkırtmaya devam ediyorlar" şeklinde konuştu.


‘’Birçok yönden bizi ve yeteneklerimizi kıskanıyorlar’’

Ayrıca batılı ülkeler ile yaşanan gerilimi de belirten Medvedev konuya ilişkin, "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin amacı, Rusya'nın gelişimini mümkün olduğunca engellemektir. Birçok yönden bizi ve yeteneklerimizi kıskanıyorlar. Dünyayı olduğu gibi algılamalıyız. Ülkemiz tüm devletleri memnun edemez. Memnun etmeye çalışan devletler, egemenliklerini ya tamamen ya da kısmen kaybederler. İşte o zaman başkalarının uydu devleti olursunuz. Çok uzun süredir ülkemiz kendine yetiyor ve kimsen uydusu değil" şeklinde ifade etti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal