Rusya Taliban’ı Moskova’ya Davet Etti

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Rusya gelecek hafta yapılacak olan Moskova Formatına Taliban’ı davet ettiğini açıkladı.

14.10.2021-17:07 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-17:22) Rusya Taliban’ı Moskova’ya Davet Etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada gelecek hafta düzenlenecek olan Moskova Formatına Taliban’ı davet ettiğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mariya Zaharova, St. Petersburg’da yaptığı basın açıklamasında 20 Ekim’de toplanıp Afganistan’ın geleceğinin görüşüleceği Moskova Formatına Taliban’ı davet ettiklerini bildirdi.

Afganistan’daki karışık siyasi durumlara rağmen Taliban’ın dikkate alınacağını belirten Mariya Zaharova, bu sürecin Afganlar arası uzlaşma sürecine ve ortak bir hükümetin kurulmasına katkı sağlayacağını söyledi.

TALİBAN’I TANIMAK ZORUNDAYIZ

Yaptığı açıklamada Taliban’ın resmi hükümet olduğunu ve tanınması gerektiğinin üstünü çizen Maria Zaharova sözlerine şu şekilde devam etti; "Gelecek hafta Afganistan meselesiyle ilgili Moskova Formatındaki 3. toplantıya katılmak üzere Taliban hareketinden bir heyetin Moskova’ya gelmesini bekliyoruz" dedi.


GEÇEN HAFTA SİNYAL VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta 7 ekim günü Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov Taliban'ın Moskova Formatına katılması gerektiğini söylemişti.

RUSYA YANIT BEKLENİYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada Taliban'a davet yolladıklarını ancak henüz bir yanıt alamadıklarını beklediklerini bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal