Rusya, Koronavirüs Aşının Seri Üretimi İçin Tarih Verdi

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Gamaleya Enstitüsü’nün koronavirüs pandemisine karşı bulduğu ilk aşının seri üretimine eylül ayında geçileceğini açıkladı. Üretimi ‘R-Farm’, ‘Generium’ ve ‘Binnofarm’ firmaları yapacak.

05.08.2020-16:19 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-16:08) Rusya, Koronavirüs Aşının Seri Üretimi İçin Tarih Verdi
Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Rus medyasına yaptığı açıklamasında Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi’nin koronavirüs pandemisine karşı bulduğu ilk aşının seri üretimini yapmaya eylül ayında başlanacağını, üretimin ‘Generium’, ‘R-Farm’ ve ‘Binnofarm’ isimli firmalar aracılığyla yapılacağını belirtti.

'Üretimin eylül ayında başlamasını bekliyoruz' ifadesini kullanan Manturov, firmaların şu anda üretime geçmek üzere çalışmalarına devam ettiklerini, teknolojilerdeki hata ayıklama faaliyetlerinin sürdüğünü ifadelerine ekledi.

Manturov, 'Şirketlerin bazıları ise başta reaktör olmak üzere ek ekipman satın alıyor' şeklinde konuştu.

Bu sene il aşamada aşıdan ayda birkaç bin doz üretileceğini dile getiren Manturov, gelecek yılbaşından itibaren firmaların üretimlerini birkaç milyona çıkaracaklarının altını çizdi.

RUSYA'DA AŞI ÇALIŞMALARI

Rusya’da koronavirüs salgınına karşı aşı geliştirme faaliyetlerinde Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi ve İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) çatısı altındaki 'Vektör' Devlet Bilimsel Araştırmalar Merkezi yer alıyor.

Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi’nin aşısının klinik testlerinin ikinci etabında sona gelindi, aşı adayı ağustos ayında ‘koşullu olarak’ tescil edilecek ve sonrasında 1.600 kişi ile son klinik testi yapacak.

Vektör’ün klinik testleri de eylül ayında bitecek, sonrasında bu aşı adayı da tescil edilecek. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, aşının ilk partisinin ekim ayında üretiminin yapılmasını planlandığını açıklamıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal