Macron, Patlamayla Sarsılan Lübnan'a Gidecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçen gün Beyrut’ta yaşanan büyük patlamanın ardından sarsılan Lübnan’a yarın bir destek ziyareti yapacağı bildirildi.

05.08.2020-15:46 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-15:36) Macron, Patlamayla Sarsılan Lübnan'a Gidecek
Beyrut Limanı'nda geçen gün gerçekleşen ve minimum 100 kişinin hayatını kaybetmesine, binlerce vatandaşın da yaralanmasına yol açan patlamadan sonra Lübnan’a ziyaret kararı veren ilk liderlerden biri Emmanuel Macron oldu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yarın yapılacak ziyaret esnasında, Macron’un Lübnanlı siyasi liderlerle de görüşeceği ifade edildi. Açıklamada, farklı bir ayrıntıya da yer verilmedi.

Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin yer aldığı 12 numaralı depoda yangın meydana gelmiş ve sonrasında oldukça şiddetli bir patlama olmuştu. 6 senedir bir depoda duran 2 bin 750 ton amonyum nitratın infilak etmesiyle şehir adeta virane haline gelmişti.

Fransa, ‘Lübnan’ın Hiroşiması’ olarak isimlendirilen patlamadan sonra ülkeye tonlarca yardım malzemesi ile acil durum görevlileri sevk etmeye karar vermişti.

Lübnan, 1943 yılında Fransa'nın manda idaresinden kurtularak bağımsızlığına ulaştı fakat 2 ülke arasındaki yakın ekonomik ve siyasi münasebetler mevcut.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal