Rusya Kiev’i balistik füzelerle vurdu: Hazar Denizi’nden fırlatıldı

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e seyir ve balistik füzelerle saldırı gerçekleştirdi. Saldırının 44 gün sonra yapılması ise dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

21.03.2024-10:12 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-16:28)

Ukrayna’dan yapılan son dakika açıklamasına göre Rusya, sabah saatlerinde başkent Kiev’e seyir ve balistik füzelerle bir saldırı gerçekleştirdi. Kiev’den yapılan açıklamada, hava saldırısı alarmının 3 saat sürdüğü belirtilirken, Rusya’nın füzeleri Hazar Denizi üzerinden gönderdiği kaydedildi.

Rusya’dan Kiev’e füze yağmuru

AA’da yer alan habere göre; Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, Rusya'nın 44 günlük sessizliğin ardından Kiev'e yönelik füze saldırısı düzenlediğini aktardı. Popko, saldırıda Rus ordusunun Х-101/Х-555/Х-55 model seyir füzeleri ve balistik füzeler kullandığını belirtti. Başkentte hava saldırısı alarmının yaklaşık 3 saat boyunca devam ettiğini ifade eden Popko, füzelerin şehri farklı noktalardan eş zamanlı olarak hedef aldığını vurguladı. Ayrıca Popko, "Hava savunma birliklerinin Kiev üzerinde, balistik füzeler dahil olmak üzere 30'dan fazla füzeyi başarıyla etkisiz hale getirdiğini" söyledi.

Rusya Kiev’i balistik füzelerle vurdu: Hazar Denizi’nden fırlatıldı

10 kişi yaralandı

Svyatoşin ilçesinde füze parçalarının bir anaokulu binasına ve bir apartmana zarar verdiğini belirten Popko, Şevçenko ilçesinde de bir apartmanın saldırıdan etkilendiğini ifade etti. Popko ayrıca, Podilski ilçesinde bir binanın bahçesine füze parçalarının düştüğünü bildirerek, tüm acil servis ekiplerinin olay yerlerinde çalıştığını söyledi. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın Kiev'e düzenlediği füze saldırısında 10 kişinin yaralandığını ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal