Aile Bakanı Göktaş duyurdu: Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ‘Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği’ ödemelerinin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu.

21.03.2024-10:01 - (Son Güncelleme: 21.03.2024-16:29)

İhtiyaç sahiplerinin doğal gaz tüketimi konusunda yaşadığı maliyet sıkıntısını az da olsa gidermek amacıyla başlatılan ‘Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği’ ödemeleri bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandı. Haberi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş duyurdu.

Ödemeler hesaplara bugün yatırılıyor

AA’da yer verilen habere göre; Göktaş, ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan ısınma yardımlarını kapsayan Doğal Gaz Tüketim Desteği'nin artık dönemsel olmaktan çıkarılarak düzenli bir programa dönüştürüldüğünü duyurdu.

Bakan Göktaş, yeni düzenlemeyle birlikte vatandaşların yardım programına her ödeme döneminde ayrı başvuru yapmalarına gerek olmadığını belirtti. "Doğal gaz arzının sağlandığı ilçelerde ikamet eden ve hanelerinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımız, başvurularının onaylanmasının ardından ikamet ettikleri haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz etmeleri halinde, düzenli olarak ilçelerine karşılık gelen tutardan yararlanabilecekler" dedi.

Aile Bakanı Göktaş duyurdu: Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı

‘400 milyon liraya yakın ödeme yapacağız’

Bakan Göktaş, söz konusu destek için başvuruların Aralık 2023 ayında E-Devlet’teki ‘’Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’’ üzerinden yapıldığına dikkat çekerek, “Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteğimizde ödemeler başladı. Bu doğrultuda Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği kapsamında 2023 yılı Ekim-Kasım-Aralık, 2024 yılı Ocak-Şubat ayları için hak sahibi 584 bin 941 haneye toplamda 399 milyon 947 bin TL ödeme yapacağız”

Başvuru nasıl yapılıyor?

Bakan Göktaş, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerinde ısıl haritanın baz alındığını ve destek tutarının yıllık 1.500 TL ile 3.500 TL arasında değiştiğini vurguladı. "Ülkemizdeki farklı iklim koşulları nedeniyle, desteğimizde bölgesel farklılıklar bulunmaktadır" diyen Göktaş, "Isı ölçüm çalışmaları yapılarak teknik ve ısınma ölçütleriyle uyumlu bir dağılım sağlandı. Bu dağılıma göre bölgelere ısınma desteği sağlıyoruz. Belirlenen 8 aylık tutarlar, il bazında değişkenlik gösterirken aylık olarak hesaplanıyor ve iki ayda bir ödenek tahsis ediliyor. Vatandaşlarımız, doğal gaz faturalarını PTT ödeme noktalarında ibraz ederek desteğimizden yararlanabilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öte yandan, "Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği" programından faydalanabilmek için başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması, E-Devlet kapısı üzerinden başvuruda bulunması, doğal gaz arzı sağlanan ilçede ikamet ediyor olması, ikamet adresinde mesken türü doğal gaz aboneliğine sahip olması ve SYD Vakfı tarafından hak sahipliği kararı verilmesi gibi kriterleri sağlaması gerektiği belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal