Rusya Dışişleri Bakanından Kritik Açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Fırat'ın doğusu ile ilgili açıklama yaptı.

02.10.2019-16:58 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-17:07)

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Fırat'ın doğusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Lavrov ABD'nin Fırat'ın doğusunda telikelibir oyun oynadığı belirtirken, "Jeopolitik sorunlarını çözmek için Kürt faktörünü kullanmaya çalıştığını gördük. Fırat'ın Doğusu, Suriye'nin geri kalanından izole edilmeye çalışılıyor." ifadelerinin kullandı.

Lavrov, Ankara ve Şam'ın Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge için görüşmesi gerektiğini belirtirken "Rusya, sınır konusunda Türkiye ve Suriye arasında işbirliği istiyor." açıklamasında bulundu.

Fırat'ın doğusu hakkında da açıklamalarda bulunan Lavrov, ABD'nin, Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini diakke alması gerektiğini vurgularken, "Türkiye, bu sorunu Amerikalılar olmadan çözme hakkını elinde tutuyor." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin kendini savunma hakkının var olduğunu belirten Lavrov ABD'nin Suriye'nin Toprak bütünlüğüne saygı duymadığını vurgulardı.

Lavrov açıklamasının sonunda, "Suriye’nin doğusu konusunda Türk ve Suriyeli liderler arasında bir iletişimi biz sağlarız. Buna her türlü şekilde destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal