Rüşvet salgını operasyonu hız kesmeden devam ediyor!

İstanbul’da, Maltepe Belediyesi'nde rüşvet suçuna karıştıkları iddiasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlatmıştı. Maltepe Belediyesi'nde üst yönetimde olan kişiler ile zabıtaların da aralarında yer aldığı 18 şüpheli yakalama kararı çıkarıldı.

21.05.2022-12:18 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-14:49)

Operasyon İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri  tarafından yürütüldü. Eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu, eski Maltepe Belediye Zabıta Müdürü Ahmet İmamoğlu, eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı olan ve halen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın danışmanlığını yapan Melih Morsünbül, eski Maltepe Belediyesi İmar Müdürü ve Başkan Yardımcısı olan, şu anda ise CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcılığı yapan Haydar Battal'ın da arasında olduğu 18 kişi şüpheli olarak yer aldı.

21 ayrı suça karıştıklarına ilişkin bulgular saptandı

Gerçekleşen soruşturma 2018 yılında savcılığa belediye içerisinden yapılan bir ihbar üzerine başladı. Şüpheliler, 23 Ocak 2018'den 5 Mayıs 2018'e kadar fiziki ve teknik takiple anbean izlendi. Edinilen bilgiye göre, Maltepe Belediyesi'nde görevli Nazım Ender Arslan, Seval Arslan, Ömer Yalçınkaya, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, o dönem yardımcıları olan Haydar Battal, Melih Morsünbül ve özel kalem müdürü Fehmi Usta imar usulsüzlüğünde bulundu. Yapılan fiziki ve teknik takip sonucunda şüphelilerin 21 ayrı suça karıştıklarına ilişkin bulgular saptandı.

Maltepe Belediyesi Rüşvet Operasyonu

Günlük 100 ile 150 bin lira

İmar usulsüzlüğü için dile getirilen miktar ise herkesi şaşkına çevirdi. Bu ekibin tüm imar işlemlerinden günlük 100 ile 150 bin lira arasında para aldıkları görüldü. Bu işi o dönem Maltepe Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı yapan Melih Morsünbül ve eski Maltepe Belediyesi İmar Müdürü ve Başkan Yardımcısı olan, şu anda ise CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tasarım Müdür Yardımcılığı yapan Haydar Battal tarafından organize edildi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal