Maltepe Belediyesine rüşvet operasyonu! Aralarında eski belediye başkan yardımcıları da bulunuyor!

Kadıköy Belediyesinin çalışanlarının yapmış olduğu rüşvet skandalı bu kez Maltepe Belediyesine sıçradı. Maltepe Belediyesine de gerçekleşen operasyonda iddialara göre halen görev yapanlar ve eski belediye başkan yardımcılarının da aralarında olduğu şüpheliler gözaltına alındı.

20.05.2022-09:17 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-09:17) Maltepe Belediyesine rüşvet operasyonu! Aralarında eski belediye başkan yardımcıları da bulunuyor!

CHP’li belediyelerdeki rüşvet ve yolsuzluk olayları sürüyor. Kadıköy Belediyesinin çalışanlarının yapmış olduğu rüşvet skandalına bir yenisi daha eklendi. Gerçekleşen operasyonlar Maltepe Belediyesine de sıçradı. Maltepe Belediyesine de gerçekleşen operasyonda iddialara göre halen görev yapanlar ve eski belediye başkan yardımcılarının da aralarında olduğu şüpheliler gözaltına alındı. Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Haydar B. ve Melih M. ile birlikte Özel Kalem Müdürü olduğu iddia edilen Umut P.'nin de gözaltında olduğu bilgisi aktarıldı. 

4 kişi itirafçı oldu

Kadıköy Belediyesi’ne düzenlenen ‘tarifeli rüşvet ağı’ operasyonunda ortaya çıkan çıkarılan Sağlam Arkadaş Suç Örgütü'nde çözülmeler başladı. Konuyla ilişkin rüşvet veren 4 kişi itirafçı oldu. Bir vatandaşın itirafına göre Maltepe'de mühürlenen fırını için Kadıköy zabıtasının devreye girdiğini ve işyerinin yeniden açıldığını dile getirdi. Öte yandan edinilen bilgiye göre örgüt liderinin fenalaştığı, hastanede serum takıldıktan sonra yeniden emniyete götürüldüğü aktarıldı.

Maltepe Belediyesi Rüşvet Operasyonu

"Sağlam Arkadaş Suç Örgütü"

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Yolsuzluk Büro Amirliği ekiplerinin Kadıköy Belediyesi’ne düzenlemiş olduğu rüşvet operasyonunda gözaltına alınanların sorgusu halen devam ediyor. Güvenlik güçlerinin, "Sağlam Arkadaş Suç Örgütü" adını verdiği yapılanma kapsamında 48'i Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıta, 6'sı ise belediye mühendisi olmak üzere şu ana kadar yakalanan 194 şüphelilerin ifadesi alınmaya devam ediyor.

Bütün yasal izinleri olmasına rağmen

Zabıta memuru Abdülkadir K.'nin lideri olduğu suç örgütü üyelerine rüşvet veren 170 kişiden bazılarının, 'etkin pişmanlıktan' yararlanarak itirafçı oldu. İtiraflarında zabıta baskısıyla nasıl rüşvet verdiklerini dile getirdiler. Edinilen bilgiye göre Kadıköy ve Maltepe ilçelerinde fırınların bulunan bir vatandaş, Maltepe'deki fırınının mühürlendiğini, bunun üzerine Kadıköy'de rüşvet verdiği görevlileri arayarak durumu anlattığını ve Kadıköy Belediyesi'nde görevli şüphelilerin Maltepe Belediyesi'ndeki tanıdıklarını arayarak fırınını açtırdıklarını dile getirdi. Bir diğer itirafçı ise, bütün yasal izinleri olmasına rağmen, zabıta memuru A.K.'ye 5 bin TL verdiğini, A.K.'nin göstermelik olarak inşaat alanına geldiğini, kendilerine herhangi bir cezai işlem uygulamadığını ve bu denetimleri de sadece göstermelik olarak yaptığını ifade etti.

Maltepe Belediyesi

Size ceza yedirmem

Aralarında müteahhitlerin de bulunduğu itirafçılar ise, zabıta memuru C.U.'nun kendilerine, "Ben buranın Allah'ıyım. Bana para verdiğiniz takdirde size ceza yedirmem" dediğini ve zabıtaların gelip ceza keseceklerini söylemesi üzerine zabıta A.K.'ye inşaat alanında rüşvet verdiğini itiraf etti.

500 TL ile 1000 TL arasında nakit para verdiğini aktardı

R.E. isimli itirafçı da iş sahasına gelerek, "Burayı toplarız. Dağıtırız. Bu bölgeden izin almanız mümkün değil" ifadelerini kullanarak tehditlerde bulunan zabıtalara elden 500 TL ile 1000 TL arasında nakit para verdiğini aktardı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal