Rus televizyonuna siber saldırı: Kırmızı alarm verildi! Lütfen sığınağa gidin

Hackerlar tarafından siber saldırıya maruz kalan bir Rus televizyonunda aniden kırmızı alarm verilirken nükleer saldırı yaşandığı ve sığınağa gidilmesi uyarıları yapıldı.

10.03.2023-10:47 - (Son Güncelleme: 10.03.2023-17:23) Rus televizyonuna siber saldırı: Kırmızı alarm verildi! Lütfen sığınağa gidin

Daha önce 22 Şubat 2023 tarihinde bir siber saldırıya maruz kalan Rus televizyonu son iki hafta içinde 3 defa saldırıya uğradı. Son yapılan saldırıda aniden bir nükleer saldırı uyarısı yapılırken, herkesin sığınağa gidilmesi gerektiği belirtildi. 

Lütfen sığınağa gidin 

Siyah ve sarı radyasyon uyarı levhaları ile bir Rus haritasının gösterildiği yayında , “Herkes derhal sığınaklara. Binayı mühürleyin, her türden gaz maskesi kullanın. Gaz maskesi yoksa pamuklu gaz bezi kullanın. Acil durumlarda kullanılan radyasyon haplarını” için uyarısı yapıldı. Televizyon ve radyonun hacklenmesinin arkasında kimin olduğuna dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Rus Televizyonu Nükleer Saldırı

Son iki haftada üçüncü saldırı

Rus televizyonunda 22 Şubat’ta sahte bir sivil savunma sireni hava saldırısı uyarısı yaparken, 18 Şubat’ta füze tehdidi olduğu konusunda yayın yapılmıştı. Bu kez ise ülkenin dördüncü büyük şehri olan Yekaterinburg’un bulunduğu televizyonlardaki programlar bilgisayar korsanlarının hedefi oldu. Televizyon ve radyo istasyonları hacklenerek bir anda nükleer saldırı yayını yapmaya başladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal