Rus Patrik: Ayasofya'nın Camiye Dönüştürülmesi Tanrı'nın Cezası

Ayasofya'nın 86 yıl sonra tekrar camiye çevrilmesini sindiremeyen Rusya Ortodoks Patriği Kirill durumu, "Tanrı'nın verdiği bir ceza" olarak değerlendirdi.

08.01.2021-07:57 - (Son Güncelleme: 08.01.2021-10:13) Rus Patrik: Ayasofya'nın Camiye Dönüştürülmesi Tanrı'nın Cezası

Geçen24 Temmuz tarihinde 86 sene sonra tekrar cami statüsüne kavuşarak kapılarını ibadete açan Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, tüm dünyada ses getirmişti.

Ayasofya'nın camiye dönüşmesi bir takım toplulukları da rahatsız etmişti.

Ortodoksların kutladığı Noel Bayramı sebebiyle Rossiya 1 televizyonuna Patrik Kirill, Ayasofya'nın statüsünün camiye dönüştürülmesiyle alakalı değerlendirmeler yaptı.

Kirill, "Hiç şüphesiz, İstanbul'da yaşanan her şey Tanrı'nın ceza verdiğini gösteriyor. Patrik Bartholomeos, şizmatikleri Kiev kilisesine soktu ve Ayasofya'yı kaybetti. Bu yapı camiye dönüştürüldü" diye konuştu.

Bartholomeos'un Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin Rusya Ortodoks Kilisesi'nden kopuşu dönemindeki gösterileri karşısında Tanrı'nın emri ile oluşan daha gözle görünür bir neticeyi tahayyül etmenin güç olduğunu ifade eden Kirill, "Bunun sonuçlarını hemen gördük, zira işlenen günah çok büyüktü" dedi.

 

Türkiye'deki yeri 'çok zor' olan Bartholomeos'un öncü devletlerden biri ile büyük siyasi kuvvetin baskısına dayanamaması ve 'hayır' diyememesi sebebiyle Ayasofya'nın cami olduğunu iddia eden Kirill, "Fener Rum Patriği'nin arkasında duranlar ve bu çatışmaya ilham verenler, Rusya'yı, Ortodoks Rusya'yı Akdeniz ve Ortadoğu'daki Ortodoks kardeşlerinden ayırmak istiyor" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal