Sözcü Ayasofya'nın İbadete Açılmasını Felaket Olarak Değerlendirdi

2020 meydana gelen felaketleri listeleyen Sözcü gazetesi, Ayasofya'nın 86 yıl sonra ibadeti açılmasını da bu felaketler arasında gösterdi.

01.01.2021-13:37 - (Son Güncelleme: 01.01.2021-13:34) Sözcü Ayasofya'nın İbadete Açılmasını Felaket Olarak Değerlendirdi

Sözcü gazetesi, 2021'in ilk gününde tartışmalara beraberinde getirecek bir manşete imza attı. "2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı" manşeti ile okuyucularının karşısına çıkan gazetenin haberinin ayrıntılarında, gözden kaçmayan bir detay bulunuyordu.

SÖZCÜ İÇİN AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI FELAKET

Deprem, koronavirüs ve çığ felaketi benzeri felaketlerin listelendiği yerde Türkiye'nin sevinçle karşıladığı Ayasofya'nın ibadete açılması, felaket olarak yansıtıldı.

Temmuz 2020'nin felaket olayı olarak sunulan kutucukta, "Yıllarca müze olarak hizmet veren İstanbul'daki Ayasofya Camii 86 yıl sonra ibadete açıldı. Dünya tepki gösterdi" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılığıyla 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya Camii, İslam dünyasında büyük bir mutluluğu beraberinde getirirken Amerika ile Avrupa'dan Türkiye'ye karşı hadsiz bir şekilde sert tepkiler gelmişti.

Senelerin ardından ibadete açılan Ayasofya Camii'inde kılınan ilk namaza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile pek çok kıymetli isim de katılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal