Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii'ne Hat Tablosu Bağışladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne hat tablosu bağışı yaptı. Al-i İmran suresinin 159. ile 160. ayetlerin yazılı olduğu tablo Ayasofya Camii'ne asıldı.

08.12.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 08.12.2020-11:33) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii'ne Hat Tablosu Bağışladı
86 senenin ardından kapılarını ibadet açan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anlamlı bir hediye bağışladı.

Hattat Mehmet Özçay aracılığıyla siyah yüzey üzerine zerendüd tekniği ile yapılan 234x350 santimetre büyüklüğünde olan tabloda, Al-i İmran suresinin 159 ile 160'ıncı ayetleri yazıyor.

İlk ve son satırı celi nesih, iki, üç ve dördüncü satırları celi sülüs türü olan tablo, cami içinde minbere yakın duvara konuldu. Al-i İmran suresi 159. ve 160. ayetlerin meali şu şekilde:

"Sen onlara Allah'ın lütfu sayesinde yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı kalpli olsaydın, hiç şüphesiz etrafından dağılır giderlerdi. Onları affet, onların bağışlanmasını dile, iş konusunda onlarla müşavere et, karar verince de Allah'a güven, doğrusu Allah kendisine güvenenleri sever. Allah size yardım ederse artık sizi yenecek hiçbir kimse yoktur; eğer sizi yardımsız bırakırsa O'ndan sonra size kim yardım edebilir? Öyleyse müminler yalnız Allah'a güvensinler."

Ayetlerin yanında hattat adı ile bağış tarihinin de olduğu tablonun en alt kısmında Arapça, "Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden ibadete açılması münasebetiyle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne vakfedilmiştir" ifadeleri yer alıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal