Rus Muhalif Aleksey Navalniy'den Açlık Grevi

Rus muhalif Aleksey Navalniy, bulunduğu hapishanede tıbbi yardım talebinde bulunmuş, ancak bu talep reddedilmişti. Talebinin reddedilmesini gerekçe gösteren Navalniy, açlık grevine başladığını duyurdu.

31.03.2021-21:33 - (Son Güncelleme: 31.03.2021-21:33) Rus Muhalif Aleksey Navalniy'den Açlık Grevi

Navalniy, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Moskova'ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunan Vladimir bölgesindeki Pokrov hapishanesinde, talepte bulunmasına rağmen kendisine hiçbir tıbbi yardım yapılmadığını öne sürdü.

İnsan hakları kanunu kapsamında doktor çağırma ve ilaç alma hakkı bulunduğunu belirten Navalniy, bu hizmetlerin hiçbirinden yararlanamadığını ifade etti. Navalniy, sırtında ve bacaklarında yoğun ağrılar olduğunu aktardı.

"BANA DOKTOR GÖNDERSİNLER"

Hükümlülerin açlık grevinden başka yolu olmadığını savunan Navalnıy, "Peki ne yapmalı? Yasalara uyulması için açlık grevi ilan ettim. Bana doktor göndersinler. Aç yatıyorum" dedi.

Moskova Şehir Mahkemesi, 2 Şubat'ta Navalnıy'ın geçmişte yolsuzluk davası sonucunda verilen 3,5 yıllık ertelenmiş hapis cezasını, evde geçirdiği cezayı da hesaplayarak, 2,5 yıllık normal hapis cezasına çevirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal