Vladimir Putin'den Navalni Tepkisi: İnterneti Erişme Kaparız

Rusya Devlet Başkanı Putin İnternet ağları üzerinden Rusya'yı hedef alan düşmanca saldırıların devam etmesi halinde, internet erişimi engellenebilir dedi

15.02.2021-12:38 - (Son Güncelleme: 15.02.2021-18:24) Vladimir Putin'den Navalni Tepkisi: İnterneti Erişme Kaparız

Vladimir Putin, Rus muhalif  Aleksey Navalni'yi  Rusya'da bazı olumsuz ekonomik sorunlarının ortaya çıktığı bu dönemde  kasıtlı olarak hedef belirlediğini öne sürdü.

Putin, devlet kanalları Rossiya 24'te, bir süre önce Rus medya kuruluşlarının yayın yönetmenleri ile yaptığı görüşme sonrası yayınlanan bölümlerinde, Rusya’daki protesto eylemleriyle  ilgili açıklamalarda bulundu.

Navalni için: “Bu figüranı kullanıyorlar" diye ifade etti.

Rus muhalif lideri Navalni’yi isim vermeyerek “figüran” olarak adlandıran Putin, bazı güçlerin Navalni’yi ülkesinde özellikle de sosyo-ekonomik sürecin iyi olmadığı bugünlerde kullandığını dile getirdi. 

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Tüm dünyada olduğu gibi Rusya’da gelir düzeyi dahil içinde yaşadıkları koşullarla ilgili olarak insanların yorgun, hoşnutsuz ve öfkesinin birikmiş olduğu bir zamanda bu figüranı kullanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Putin, Avrupa, ABD ve diğer bazı ülkelerde de karşı güçler tarafından kötü şartların kullanıldığını belirtti.

“Geliştirdiğimiz aşı ve silahlar Batı’yı öfkelendiriyor”  

Rusya’nın geliştirdiği mutasyonlu koronavirüs aşısı ve yeni silahların Batı’yı sinirlendirdiğini dile getiren Putin, Batı’nın Rusya’ya karşı çevreleme politikası güttüğünü söyledi. Putin, dolayısıyla potansiyel düşmanların da kendi çıkarları yüzünden  iktidar hırsı olanları Rusya’ya karşı kullandığını söyledi.

“Erişimi kapatırız”

Rusya’nın iç istikrarını ve düzenini bozgunluğa uğratmak için yürütülen bu çalışmaların geneli internet erişimi üzerinden gerçekleştirildiğini de önemle vurgulayan Putin, “Rusya’ya yönelik muhalif saldırıları genelde internet üzerindeki servisler organize ediyor. Bu saldırılar bariz düşmanlık hali alması durumunda erişimi kapatmayı da düşünebiliriz. Rusya kendi sosyal ağlarını geliştirme konusunda hazırlıklarını tamamlamak üzere” ifadelerini vurguladı.

"Rusya’nın eski Sovyet ülkelerinde etkisi artıyor"

Göreve geldiğinden kısa  bir süre sonra da  ülkesinde durumun istikrara kavuşmaya başlamasıyla birlikte Rusya’ya karşı çevreleme politikasının başladığını savunan Putin, ülkesinin güçlenmesiyle bu politikaların daha güçlü sürdürüldüğünü anlattı.

Eski Sovyet ülkelerindeki Rusya’nın son yıllarda artan etkisinin endişeye neden olduğuna işaret ettiğini söyleyen  Putin, "Ne olursa olsun, tüm zorluklarla birlikte eski Sovyet ülkelerinde etkimiz artıyor. Sovyetler Birliği dağılırken tüm sonuçlarıyla birlikte bağımsız devletlerin oluşumunu anlamalıydılar” ifadelerini de ekledi.

Putin, dünyadaki gerilimi azaltma bahanesiyle Rusya’nın eski Sovyet ülkelerinden çıkarılmaya çalışılacağını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal