Ruhsar Nerede Çekildi?

1998 ile 2001 yılları arasında Kanal D ekranlarında yayınlanmış zamanın en sevilen dizilerinden Ruhsar, fantastik konseptli bir aile dizisidir. Televizyonlarda yayınlandığı döneme kıyasla hikayesi ve karakterleri bakımından oldukça etkileyicidir.

16.07.2020-17:51 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-17:45) Ruhsar Nerede Çekildi?

Dizinin yönetmenliğini Ümmü Burhan, Samim Değer ve Ömür Atay birlikte üstlenmiştir. Senaryosu ise komedi dramaları ile ünlü Gani Müjde ve Fatih Solmaz tarafından kaleme alınmıştır. Başrollerini Hande Ataizi ve Cem Davran’ın paylaştığı Ruhsar dizisi, 5 sezonluk yayın hayatı süresince izleyiciler tarafından sevilerek takip edilmiştir. Peki Ruhsar nerede çekildi? Ruhsar dizisinin konusu ne?

Oyuncuları kimler?

Ruhsar Dizisi Konusu

Mazhar ve Ruhsar çifti daha henüz evlenmişken, Ruhsar ölümcül bir hastalığa yakalanarak hayata veda eder. Mazhar tuttuğu yasla ortada kalmışken, Ruhsar ruh olarak dünyaya geri gelir. Ruhsar dizisinin konusu, biri ruh biri insan olan bu çiftin başından geçen komik ve romantik hikayelerden oluşmaktadır. Ruhsar, bir tek yağmur yağdığı zamanlarda Mazhar’ı görmeye gelebilmektedir ve Ruhsar’ı bir tek Mazhar görebilmektedir. Ruhsar’ın öbür dünyada tanıştığı Gözüm Abla, ruhların Türkiye sorumlusudur ve Ruhsar’ın yapacağı sihir ve büyüleri denetlemektedir.

Bir yandan Mazhar’ın başından beri Ruhsar’dan hiç hoşlanmayan annesi Menkıbe hanım ise oğluna yeni bir eş aramaya girişmiştir. Diğer yandan ise Mazhar’ın en yakın arkadaşı Müfit ile kız kardeşi Firdevs arasında bir aşk filizlenmek üzeredir ve bu durumu Mazhar’a bir türlü söyleyemezler. Mazhar devamlı Reyhan isimli tuhaf hareketleri olan bir kız ile baş göz edilmeye çalışılır. Bunu duyan

Ruhsar ise sihirli güçlerini kullanarak bunu engellemeye çalışmaktadır.
Ölümün bile ayıramadığı, yer yer komik yer yer duygusal aşıklar Mazhar ile Ruhsar’ın hikayesi izleyiciden tam not almıştır. Peki geçmişe baktığımızda sıcak ve güzel duygular uyandıran Ruhsar nerede çekildi?

Ruhsar Dizisi Nerede Çekildi?

Ruhsar dizisi, İstanbul’un ilçesi Ümraniye’de çekilmiştir. Dekor kullanılmadan, gerçek bir sitede yapılan bu çekimler, dizinin izleyicide yarattığı samimiyetin etkisini de arttırmıştır.
Ruhsar Dizisi Oyuncuları

- Hande Atazi: Ruhsar
- Cem Davran: Mazhar
- Göksel Kortay: Menkıbe
- Mihrace Yeken : Firdevs
- Pekcan Koşar: Gazanfer
- Hakan Gerçek: Müfit
- Mehmet Ulay: Önder
- Tuluğ Çizgen: Gözüm Abla
- Güneş Berberoğlu: Şelale
- Ebru Karanfilci: Reyhan
- Volkan Girgin: Baha
- Günyol Bakoğlu: Suat
- Murat Gören: Muhteşem
- Ertan Güntav: Muhterem
- Mehmet Usta: Selçuk
- Açelya Elmas: Melek

Ruhsar Dizisi Yapım Ekibi

- Yönetmen: Ümmü Burhan, Samim Değer, Ömür Atay
- Senaryo: Gani Müjde, Fatih Solmaz
- Genel Yönetmen: Nihat Durak
- Yapım Sorumlusu: Akın Topuz
- Görüntü Yönetmeni: Hasan Ünlü, Ökkeş Sandıroğlu, Zeki Avşar
- Müzik: Özkan Turgay, Fikret Alper

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal