Begüm Birgören Nereli?

Oyunculuğu ile büyük beğeni toplayan Begüm Birgören kimdir? Begüm Birgören nereli? sorularının haberimizin detayında.

16.07.2020-17:48 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-17:47) Begüm Birgören Nereli?

“Kendime İyi Bak” filmi ile tanınan Begüm Birgören’in hayatı hakkında merak edilenlere ve “Begüm Birgören nereli?” sorusunun cevabına yer verdiğimiz bir yazı hazırladık. “Nokta”, “Karayılan” ve “Kırık Kanatlar” gibi projelerde oyuncu olarak yer alan Begüm Birgören nereli?

Begüm Birgören’in Yaşam Öyküsü Nasıldır?

Begüm Birgören, 20 Eylül 1982 tarihinde dünyaya geldi. Annesi öğretmen, babası ise ekonomisttir. Annesi Çerkez kökenliydi. Birgören, henüz 13 yaşındayken Müjdat Gezen Sanat Merkezi oyunculuk kurslarına katıldı. Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı bölümünde tamamladı. Yüksek lisans eğitimini ise Kadir Has Üniversitesi’nde Film ve Drama bölümünde yaptı. 2008 yılında Sarp Levendoğlu ile 5 yıl boyunca ilişki yaşadı.

Begüm Birgören’in Kariyeri Nasıldır?

Begüm Birgören nereli sorusuna yanıt vermeden önce oyunculuk kariyeri hakkında kısaca bilgi sahibi olalım. Birgören, üniversite yıllarında Med Yapım şirketinde yaptığı staj eğitimi sırasında keşfedildi. Stajında “Tatlı Hayat” dizisinin kamera arkası ekibinde de bulundu.

2002 yılında “Beşibiryerde” adlı televizyon dizisinde oynadı. 2003 yılında “Pilli Bebek” adlı televizyon dizisinde Olcay karakterine hayat verdi. 2005 yılında “Sen Ne Dilersen” adlı drama filminde rol aldı.

Aynı yıl, “Seher Vakti” adlı dizide rol aldı. 2006 yılında yayınlanan “Kırık Kanatlar” adlı dizide canlandırdığı Ayşe karakteri ile tanınmaya başladı.

2007 yılında “Kara Yılan” adlı televizyon dizisinde Elvan karakterine hayat verdi. 2008 yılında “Mert ile Gert” isimli televizyon dizisinde Nazlı karakterine hayat verdi.

Yine 2008 yılında Derviş Zaim’in “Nokta” isimli uzun metrajlı sinema filminde rol aldı. Filmin oyuncu kadrosunda Numan Acar, Cem Aksakal ve Nadi Güler yer aldı.

2009 yılında “Ali’nin Sekiz Günü” adlı uzun metrajlı sinema filminde Zeynep karakterine hayat verdi.

2010 yılında “Kars Öyküleri” adlı filmde rol aldı. Kars Öyküleri, antolojik bir film olup, 5 farklı yönetmenin 5 farklı öyküsünden oluştu.

2009 ve 2010 yılları arasında yayınlanan “Ömre Bedel” adlı televizyon dizisinde başrol oynayan Begüm Birgören, Ömür karakterini canlandırdı. Başrolü Murat Han ve Begüm Birgören’in paylaştığı dizinin oyuncu kadrosunda Mehmet Ali Nuroğlu, Özge Özderve Yeşim Gül Aksar yer aldı.

2012 yılında, “Ağır Roman Yeni Dünya” adlı televizyon dizisinde Eylül karakterine hayat verdi. 2014 yılında “Kendime İyi Bak” adlı sinema filminde Yeşim karakterini canlandırdı.

2013 yılında, “Göl Zamanı” adlı sinema filminde Elif karakterine hayat verdi.

2013 ve 2015 yıllarında yayınlanan “Kaçak” adlı televizyon dizisinde Merve Topçuoğlu karakterine hayat verdi.

2016 ve 2017 yılları arasında “Umuda Kelepçe Vurulmaz” adlı televizyon dizisinde İnci karakterini oynadı.

2019 yılında yayınlanan “Vurgun” adlı televizyon dizisinde Asya karakterine hayat verdi.

Begüm Birgören Nereli?

Ömre Bedel dizisi ile tanınan Begüm Birgören nereli: Eskişehir’de dünyaya geldi. Annesi Çerkez’dir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal