Ruhani: Düşmanlar, Ülkeyi Karıştırmayı Hedefliyorlardı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yabancı medyanın ve 'düşmanların' koronavirüs salgını sebebiyle İran'da bütün çalışmaların durmasını ve ülkeyi karıştırmayı istediklerini dile getirdi.

05.09.2020-13:38 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-17:19) Ruhani: Düşmanlar, Ülkeyi Karıştırmayı Hedefliyorlardı

İran'ın başkenti Tahran'daki Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısının sonrasında açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, pandemiyle mücadeleyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yabancı medyanın her şeyin kapatılması doğrultusunda haberler geçtiğini ve 'hükümetin halkın canını düşünmediği' şeklinde propaganda uygulandığı belirten Ruhani, 'Düşmanlar, corona virüs bahanesiyle ülkeyi kapatmamızı istiyordu. Bu şekilde ülkeyi karıştırmayı hedefliyorlardı. Onlar fabrikaları kapatın çünkü virüs tehlikeli diyordu ancak biz 10 kişinin çalıştığı fabrikaları bile sağlık kurallarına uyarak açtık' şeklinde konuştu.

ABD yaptırımlarını eleştiride bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 'ٰEğer yabancı basın İran halkını düşünseydi ABD'nin yaptırımlarıyla ilgili de haber yapardı. Corona şartlarında ilaç alamıyoruz ve bu yaptırımların halkın üzerindeki etkisini daha da ağırlaştırıyor' şeklinde konuştu.

Ruhani, ülkedeki Aşure törenleri, sınavlar ve başka faaliyetlerin sağlık kurallarına uyularak gerçekleştirildiğini ifadelerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal