Roketsan VS Boeing: Hangi Gemisavar Daha İyi?

Türkiye savunma sanayisinde her geçe gün daha fazla gelişiyor. Savunma sanayisinin göz bebeği yerli üretimimiz olan Atmaca Gemisavar Füze Sistemi Amerika yapımı Harpoon Füze sisteminin yerini alacak.

29.09.2021-15:08 - (Son Güncelleme: 29.09.2021-15:38) Roketsan VS Boeing: Hangi Gemisavar Daha İyi?

İki gemi savar füze sistemini sizler için karşılaştırdık. Türkiye savunma sanayisinde her geçe gün daha fazla gelişiyor. Savunma sanayisinin göz bebeği yerli üretimimiz olan Atmaca Gemisavar Füze Sistemi Amerika yapımı Harpoon Füze sisteminin yerini alacak. İki gemi savar füze sistemini sizler için karşılaştırdık.

ROKETSAN ANA YÜKLENİCİLİĞİNDE HAZIRLANAN ATMACA SAVUNMA SANAYİSİNİN YENİ GÖZDESİ

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları kapsamında Roketsan ana yükleniciliğinde, Aselsan ve ArMerKom işbirliğiyle geliştirilen Atmaca Gemisavar Füze Sistemi envanterde yer alan Harpoon Füze sisteminin yerini alacak. Roketsan ile 2009 yılında yapılan sözleşme sonrasında Projede, Aselsan RF arayıcı başlığı, ArMerKom ise atış kontrol sistemi ile operatör konsollarının geliştirilmesinde görev yapıyor. Amerika yapımı olan ve Boening tarafından üretilen Harpoon, sabit kanatlı hava araçları, gemi veya denizaltı platformlarından atılabilir saldırı füzesidir. 


ATMACA GEMİ SAVAR FÜZE SİSTEMİ BOEİNG YAPIMI HARPOON’DAM DAHA ÜSTÜN ÖZELLİKLERE SAHİP

Harpoon Blok II sistemi özelliklerine sahip olması, hatta geliştirilecek teknolojik sistemler neticesinde daha üstün özelliklerde olan ATMACA’nın menzilinin ise 137 mil (220+ km) olması planlandı. Atmaca, Türkiye’nin ilk deniz füzesi olma özelliğini de taşıyor. Yerli üretimimiz olan Atmaca seyir halindeyken METEKSAN üretimi Data-link donanımı sayesinde uzaktan hedef güncellemesine de izin veriyor. Atmaca’nın yalnızca gemiden gemiye değil, gemiden karaya da fırlatılabilecek şekilde geliştirildi. ATMACA Füzesi savaş gemilerini ve diğer transport gemilerini vurmak için güdüm teknolojisini kullanacak ve donanmaya yeni bir saldırı sistemi kazandırıyor. Tüm testleri başarı ile gerçekleştiren olan Uzun menzilli ilk milli gemisavar füzemiz ATMACA, milli gemimiz TCG Kınalıada’dan yaptığı harp başlıklı atışında hedefi başarıyla imha etti. 


ATMACA GEMİ SAVAR FÜZESİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Çapı: 350mm

Kanat Açıklığı:~1.4m

Uzunluğu:4.300 – 5.200 mm

Ağırlığı:<750 kg

Harp Başlığı:~220 kg Sınıfı

Motor Tipi: TR40

Menzil:~220 km Sınıfı

Güdüm Sistemi: ANS/KKS+RA+DL

Arayıcı Başlığı: ? Bant Aktif RF

Sürati: Mach 0.8/0.85?

Üretici Firma: Roketsan, Türkiye


ATMACA’NIN SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Otonom

Düşük Radar İzi

Yüksek Hassasiyet

Tüm Hava Şartlarında Görev Yapabilir

Karşı Tedbirlere Dayanıklı

Veri Bağı ile Hedef Güncelleme, Yeniden Saldırı, Görev İptal Yeteneği

Üç Boyutlu Görev Planlama

Su Üstü ve Su Altı Platformlarından Kara ve Su Üstü Hedeflerine Karşı Angajman

Su Üstü Platformlardan Su Üstü Hedeflere Karşı Angajman

Hedef Seçimi

Uzun Menzil

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal