Son Dakika: Milli Eğitim Bakanı Açıkladı: 15 Ekim Tarihine Dek Uzatıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Açık öğretim ve olgunlaştırma enstitülerinin başvurularının uzatıldığını açıkladı.

29.09.2021-15:03 - (Son Güncelleme: 29.09.2021-15:40)

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer açık öğretim ve olgunlaştırma enstitülerini ilgilendiren bir son dakika açıklamasında bulundu. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 'Açık öğretim ve olgunlaştırma enstitüleri kayıtlarımız aslında kapanmıştı. Ama şimdi bunlara başvuruyu, 15 Ekim 2021 tarihine kadar uzattık.'

AÇIK ÖĞRETİM VE OLGUNLAŞTIRMA ENSTİTÜLERİ KAYITLARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Eğitim hayatına Açık öğretim lisesinde sürdürmek ve olgunlaşma enstitüsü bünyesinde eğitim alma isteğinde olan fakat kayıt tarihlerini kaçıranlar için MEB'den iyi bir haber geldi. Bakan Özer yapmış olduğu açıklamada, Açık öğretim ve olgunlaşma enstitüsü kayıt başvurularının 15 Ekim tarihine dek uzatıldığını ifade etti.

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ NEDİR?

Kız teknik ve olgunlaşma enstitüleri ülkemizde 1945 tarihinden bu yana eğitim sunmaktadır ve mesleki ve teknik eğitim tarihinin en elle tutulur örneklerinden birisi olarak görülebilir. Bu kapsam içerisinde olgunlaşma enstitüleri kız çocuklarının ve kadınların mesleki ve teknik arka planlarının geliştirilmesi isteği ile beraber açılan okullardır.

Bugün Türkiye çapında 20'den fazla olgunlaşma enstitüsü bulunmaktadır. Bu okullar, geleneksel Türk kültürünün yeni sanat dalları ile birlikte modernize edilerek ve dünya çapında tanıtılması amacıyla çalışmaktadır.

Olgunlaşma enstitüsünün temel amacı nedir sorusunun cevabı ise şu şekildedir: geleneksel el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılması ve bu şekilde Türk kültürünün yarınlara daha güçlü bir şekilde taşınmasıdır. Bu isteğin yanında yetenekli, girişimci, nitelikli ve inovatif bireyler yetiştirme isteğinin de üstüne kurulmuştur.

OKULLAR UZAKTAN EĞİTİME GEÇECEK Mİ?

MEB Bakanı Özer, okulların uzaktan eğitime geçip geçmeyeceğine yönelik de şu açıklamalarda bulundu ,'850 bin sınıfımız var, vaka nedeniyle zaman zaman bazı sınıflar uzaktan eğitime geçebilir ama önemli olan açık sınıfların varlığını sürdürmesidir. Diğer taraftan 14 gün ara veren sınıflarımız, dijital platformlar üzerinden canlı sınıf uygulaması ile derslerine devam edebiliyor.'


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal