Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi birlikte yapacaklar: Yılda 3 milyon yolcuya hizmet vermesi bekleniyor

Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i taşıyan uçaklar yapacak. Rize-Artvin Havalimanı'nın yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor.

06.05.2022-11:36 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-12:15)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle 14 Mayıs'ta hizmete alınması planlanan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışına Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de davet edildi.

Gelen son dakika bilgiler doğrultusunda, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci pisti olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı, 14 Mayıs'ta Başkan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in katılımlarıyla açılacak.

Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta olan Pazar ilçesindeki havalimanına ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.


Yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verilecek

İki Cumhurbaşkanını aynı anda taşıyacak olan uçakların piste inişinin sonrasında tören alanına geçilerek Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı gerçekleştirilecek. Açılışın sonrasında ise Başkan Erdoğan, Aliyev ve diğer davetliler onuruna yemek verecek.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet vermesi düşünülmekte. Havalimanının çay yaprağı şeklindeki giriş takı ile çay bardağı şeklindeki hava trafik kontrol kulesi, yöresel mimariyi yansıtıyor.

Havalimanı içerisinde Türk çayının tanıtılacağı Çaykur Müzesi ve mini çay fabrikası da bulunacak. Havalimanında toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alan bulunmakta. Açılış töreninin sonrasında Rize-Artvin Havalimanı'na seferler başlayacak.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal