Rize-Artvin Havalimanı için önemli gelişme: İlk test uçuşu gerçekleştirildi

Türkiye'nin deniz dolgusu üzerindeki Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından 2. havalimanı olacak olan Rize-Artvin Havalimanı için bugün ilk test uçuşu gerçekleştirildi.

14.04.2022-13:05 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-14:19) Rize-Artvin Havalimanı için önemli gelişme: İlk test uçuşu gerçekleştirildi

Türkiye'nin yapmış olduğu deniz dolgusu üzerinde 2. havalimanı olma niteliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı için bugün önemli bir gelişme yaşandı. Deniz dolgusu üzerine yapılan havalimanları çevreyede önemli katkılar sağlıyor. 3Nisan 2017'de temeli atılan ve 100 milyon ton taş kullanılarak 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki deniz dolgusunun tamamlanması sonrası yöre mimarili terminal binaları ile çay bardağı kulesi ve çay yaprağı şeklindeki giriş takı da tamamlanan havalimanı yapılan çalışmalar ile test uçuşları için hazır hale getirildi.


Pistin ve apronların çizgileri çekildi

ltyapı inşaatı tamamlanan ve pist, taksi yolları imalatı tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı’nda şerit saha düzeltmeleri devam ederken, pistin ve apronların çizgileri de çekildiği görüldü.

Rize-Artvin Havalimanı14 Mayıs 2022 Cumartesi günü bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. İlk test uçuşu bugün Ankara'dan kalkan DHMİ ait uçuş kontrol uçağı ile meydana geldi.

Gün içerisinde ve önümüzdeki günlerde de yapılacak

Söz konusu uçak yapımı tamamlanan 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğindeki piste iniş için alçalırken, sonrasında tekrardan havalandı.

Havalimanı seyrüsefer cihazlarının devreye alınması için gerçekleştirilen kalibrasyon uçuşunun gün içerisinde ve önümüzdeki günlerde de yapılması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal