Rize-Artvin Havalimanı ne zaman hizmete girecek? Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi ve ilk uçuş tarihi açıklandı

Yapımı başladığı günden beri insanların merakla araştırdığı Rize-Artvin havalimanıyla ilgili en çok havalimanının ne zaman açılacağı merak ediliyor. Peki Rize-Artvin havalimanı ne zaman açılacak? Rize-Artvin havalimanının özellikleri neler? Tüm detaylar haberimizde.

12.04.2022-21:46 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-21:46) Rize-Artvin Havalimanı ne zaman hizmete girecek? Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi ve ilk uçuş tarihi açıklandı

Rize-Artvin havalimanı insanların oldukça beğenisini topladı ve açılacağı gün iple çekiliyor. Peki havalimanında bulunan özellikler neler? Havalimanının ne zaman açılacağı belli oldu mu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Rize-Artvin Havalimanı

Rize-Artvin havalimanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de gerçekleştirdiği kabine toplantısında havalimanına dair açıklamalar yaptı. Havalimanının 19 Mayıs 2022 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'ın içinde bulunduğu uçağın Rize-Artvin havalimanına inmesiyle birlikte halkın da kullanımına açılması toplantının gündemlerindendi. Kabine toplantısı yaklaşık 40 dakika sürdü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanı konusuna dair şu açıklamalarda bulundu; "Önümüzdeki yıl limanlarımızdan 255 milyon tona yakın yük taşıması öngörülüyor. Bu sebeple halen 217 olan liman tesisi sayımız 2053 senesinde 255'e kadar çıkarılacaktır. Kanal İstanbul projesi ise İstanbul Boğazında yaşanan gemi trafiğinin azaltılması jeopolitik açıdan da kritik öneme sahiptir. Hava ulaşımında Türkiye hızla büyümekte olan ekonomisi ve turizmi destekleyen 56 havalimanına sahip. Önümüzdeki yıllarda 6a1e kadar yükselecektir. Hemen bayramdan sonra Rize-Artvin havalimanının açılışını yapacağız. Halen yıllık 210 milyon olan havayolu yolcusu sayısı 2053 senesinde 344 milyon çıkacaktır.

Havalimanı özellikleri

Ordu-Giresun Havalimanı yapımından sonra Türkiye'nin deniz doldurulmasıyla inşa edilmiş ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı tam 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pisti, 265 metreye 24 metre 3 adet taksi yolu, 300 metreye 120 metre, 120 metreye 12 metre ise 2 apronu olacak. Uçakların iniş kalkışları içinse Boeing 737-800 model uçaklar referans alınmış olarak projelendirilmiş olan havalimanında, yaklaşmaları da hesaba katarak 4 bin 500 metre alanda denize de paralel doğu batı aksında bir adet pis ve pistin bağlantı yolları olacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal