Resmi imza atıldı: Zaporijya Nükleer Santrali artık Rusya’nın kontrolünde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna bazı bölgeler için ilhak kararı vermesinin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Putin, Zaporijya Nükleer Santrali'nin Rus mülkiyetine geçmesine yönelik kararnameyi imzaladı. Böylelikle Zaporijya Nükleer Santrali artık Rusya’nın kontrolünde olacak. İşte ayrıntılar...

06.10.2022-09:40 - (Son Güncelleme: 06.10.2022-15:58) Resmi imza atıldı: Zaporijya Nükleer Santrali artık Rusya’nın kontrolünde

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaşın en kritik bölgelerinden birisi olan Zaporijya Nükleer Santrali ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zaporijya Nükleer Santrali'nin Rus mülkiyetine geçmesine yönelik kararnameyi imzaladı. Böylelikle Zaporijya Nükleer Santrali artık Rusya’nın kontrolünde olacak.

Resmi imza atıldı

Anadolu Ajansı’nın paylaştığı habere göre; Rusya Kremlin Sarayı'nın internet sayfasından yayımlanan Putin'in imzaladığı kararnamede, Zaporijya Nükleer Santrali'nin çalıştırılmasına ilişkin gerekli izinlerin verileceği belirtildi. Kararnamede, santralin Rusya federal mülkiyetine geçeceği bildirilirken, Rus hükümetine bu yönde talimat verildiği de ifade edildi. 

Putin Zaporijya

Avrupa’nın en büyüğü

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa'nın en büyük nükleer santrali konumunda bulunuyor. 6 nükleer reaktör bulunan ve 5 bin 700 megavat/saat elektrik üretim kapasitesine sahip santral, Ukrayna'daki toplam elektriğin yüzde 20'sini sağlıyor.

Zaporijya Nükleer Santrali, 4 Mart'ta Ruslar tarafından ele geçirilmiş, fakat işletmesi halen Ukraynalı personeller tarafından yapılıyordu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal