Kuzey Kore füze denemelerine devam ediyor: Birleşmiş Milletler-Japonya görüşmesi sırasında fırlatıldı

Geçtiğimiz günlerde Japon Denizi yönüne 2 balistik füze fırlatarak bölgede gerilimi artıran Kuzey Kore, yine planlı bir füze denemesi daha yaptı. Pyongyang yönetimi, Birleşmiş Milletler-Japonya görüşmesi sırasında 2 yeni füze denemesi daha gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde...

06.10.2022-09:11 - (Son Güncelleme: 06.10.2022-15:59) Kuzey Kore füze denemelerine devam ediyor: Birleşmiş Milletler-Japonya görüşmesi sırasında fırlatıldı

Uzakdoğu’da Kuzey Kore’nin provokatif eylemleri devam ediyor. Birkaç gün önce Japon Denizi yönüne 2 balistik füze fırlatarak bölgede gerilimi artıran Kuzey Kore, yine planlı bir füze denemesi daha yaptı. Füzeler Japonya’nın ekonomik bölgesinin dışında bulunan Pasifik Okyanusu’na düşerken bölgede tansiyon iyice yükselmişti. Pyongyang yönetimi, Birleşmiş Milletler-Japonya görüşmesi sırasında 2 yeni füze denemesi daha gerçekleştirdi. 

Kuzey Kore füze denemelerine devam ediyor

BM, ABD, AB ve Japonya’dan Kuzey Kore’ye tepkiler gelmiş ve  ABD ile Güney Kore, ortak hava tatbikatı düzenlemiş ve misilleme olarak kısa menzilli balistik füze denemesi gerçekleştirmişti. Fakat bu açıklamalar Pyongyang yönetimini durdurmaya yetmedi.

Kuzey Kore füze

Birleşmiş Milletler-Japonya görüşmesi sırasında fırlatıldı

Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Pyongyang yönetiminin Japonya üzerinden gerçekleştirdiği denemeyi görüştüğü sırada bir füze denemesi daha yaptı. 

Olaya tepki gösteren ABD temsilcisi Linda Greenfield, Rusya ve Çin’i suçlarken, "Konsey'in iki daimi üyesi, Kuzey Kore lideri Kim jong-Un (KİM CON-UN)'a denemeler konusunda koruma şemsiyesi sağlıyor. Nükleer ve balistik füze programı nedeniyle bu ülkeye yönelik konsey yaptırımlarının güçlendirilmesini engelliyorlar" dedi.

Toplantı ardından, aralarında ABD, İngiltere ve Fransa'nın da bulunduğu 9 konsey üyesi ülke, Kuzey Kore'nin füze denemesini ortak bir açıklama ile kınadı. Rusya'nın temsilcisi ise denemelerin nedeninin bölgede ABD önderliğinde sorumsuzca düzenlenen tatbikat olduğunu söyledi. Çin'in temsilcisi de ABD'yi suçlayan bir konuşma yaptı.

Kuzey Kore’nin bölgede gerilimi artıran hareketleri ne kadar sürecek merak konusu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal