Libya Başbakanı Dibeybe’den Türkiye resti: Asla taviz vermeyeceğiz

Libya kanalı February’ye açıklamalarda bulunan Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Türkiye ile yapılan enerji anlaşmaları konusunda konuştu. Dünyaya Türkiye resti çeken Dibeybe, ‘’Asla taviz vermeyeceğiz’’ dedi.

06.10.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 06.10.2022-16:00) Libya Başbakanı Dibeybe’den Türkiye resti: Asla taviz vermeyeceğiz

Türkiye ile Libya arasında enerji alanındaki işbirliği ile beraber diğer ülkelerle anlaşmalar yapılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, konu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Libya kanalı February’ye konuşan Dibeybe, "Bazı ülkelerin Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırasına karşı çıkması beni ilgilendirmiyor." dedi.

Petrol aramaları başlayacak

Türkiye ile imzalanan anlaşmada sorun olmaması gerekçesiyle 1 sene boyunca tartışmalar yapıldığını dile getiren Dibeybe, Türkiye ile ortak olarak Libya karasularında petrol arama çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. 

Libya Başbakanı Dibeybe

Asla taviz vermeyeceğiz

Türkiye ile anlaşma yapma konusunda bazı ülkelerin karşı çıkışının kendilerini ilgilendirmediğini söyleyen Dibeybe, "Türkiye ile imzalanan deniz anlaşmasına göre, petrol arama çalışmaları yapılacak, haklarımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz. İmzalanan protokol, bölgesel sularımızdaki büyük petrol servetimizi ve buna bağlı yatırımlarımızı güçlendirecek." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal