Rusya’dan seferberlik açıklaması: 200 bin kişi askere alındı

Rusya lideri Putin’in ülkede kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından Savunma Bakanı Sergey Şoygu’dan önemli bir açıklama geldi. Şoygu açıklamasında kısmi seferberlik kapsamında 200 binden fazla kişinin silah altına alındığını duyurdu.

04.10.2022-17:06 - (Son Güncelleme: 04.10.2022-17:06) Rusya’dan seferberlik açıklaması: 200 bin kişi askere alındı

Askeri yetkililerle toplantı için bir araya gelen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Vladimir Putin’in geçen ay ilan ettiği kısmi seferberlik konusunda önemli bir açıklama geldi. Bakan Şoygu seferberlik sürecinin devam ettiğini söyleyerek, "Bugüne kadar 200 binden fazla kişi silahaltına alındı." dedi.

200 bin kişi askere alındı

Askere alınan kişiler arasında gönüllülerin de bulunduğunu vurgulayan Şoygu, orduya çağrılanların Rusya'nın 80 poligonunda ve 6 askeri eğitim merkezinde eğitim gördüğünü aktardı. Seferberlik sürecinin kontrol altında tutulması gerektiğinin altını çizen Şoygu, "Askerler, gerekli eğitimi aldıktan sonra savaş alanına gönderilmelidir." dedi.

Şoygu seferberlik

120 bin kişi daha askere alınacak

Rusya'da zorunluk askerlik celp döneminin kasımda başlayacağını kaydeden Şoygu, söz konusu dönemde 120 bin kişinin askere alınacağını kaydederek "Askere alınanlar, özel askeri operasyonda yer almayan birliklere gönderilecek." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal