Dün akşam CHP Genel Başkanı duyurmuştu: Başörtü teklifini Meclis'e sundu!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Twitter üzerinden video paylaşarak başörtüsü için 3 maddelik kanun teklifi hazırladıklarını belirtmişti. CHP başörtü teklifini Meclis'e sundu. İşte detaylar…

04.10.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 04.10.2022-17:00) Dün akşam CHP Genel Başkanı duyurmuştu: Başörtü teklifini Meclis'e sundu!

Kemal Kılıçdaroğlu, dün öğlen saatlerinde yaptığı paylaşımda saat 21.00’da herkesi Twitter’a davet etmiş ve çok önemli bir şey açıklayacağını belirtmişti. Dün akşam 21.00’da kişisel hesabından bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, başörtüsü için 3 maddelik kanun teklifi hazırladıklarını belirtti. CHP'nin başörtüsü ile ilgili 3 maddelik kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

CHP başörtü teklifini Meclis'e sundu

Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu kıyafetle ilgili kanun teklifinin ayrıntıları belli oldu. Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi milletvekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunuldu. İşte teklifte yer alan maddeler; 

- Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.

- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal