Resmi Gazete'de Yayımlandı: Elektrik Faturaları 3 Ay Ertelendi!

Selden zarar görenlerin elektrik faturaları 3 ay ertelendi. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

17.09.2021-11:58 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-12:11) Resmi Gazete'de Yayımlandı: Elektrik Faturaları 3 Ay Ertelendi!

Sel felaketinden zarar gören vatandaşların elektrik faturaları 3 ay ertelendi. Elektrik faturalarının 3 aylığına ertelenmesi Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

SELDEN ZARAR GÖREN BÖLGELERDE ELEKTRİK FATURALARI 3 AY ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre Kastamonu, Sinop ve Bartın'da yaşanan sel felaketi nedeniyle zarar gören tüketicilerin, elektrik faturaları ödeme süreleri 3 aylığına ertelendi. Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararda ‘Kastamonu, Sinop ve Bartın illerinde Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen yerlerde, afet ilanı öncesinde elektrik tüketim aboneliği bulunan tüketicilerin Ağustos, Eylül ve Ekim tahakkuk dönemlerine ilişkin faturalarının tahsilatı 3 ay süreyle ertelendi’ ifadeleri yer aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda kamu kurum ve kuruluşlara ait yerlerin tüketimleri bu kararın dışında tutuldu. Alınan karar ise 1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli sayılacak.

SEL MAĞDURU VATANDAŞLARIN YARALARI SARILMAYA DEVAM EDİLİYOR

Ülkemiz geçtiğimiz haftalarda yaşanan sel felaketleri ile sarsılmıştı. Sel mağduru olan vatandaşların ise yaraları yavaş yavaş sarılıyor. Vatandaşın sorununu çözmek için bazı kararlar alındı. Bu yönde Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre Kastamonu, Sinop ve Bartın'da yaşanan sel felaketi nedeniyle zarar gören tüketicilerin, elektrik faturaları ödeme süreleri 3 aylığına ertelendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal