Kastamonu'daki Sel Felaketinde Acı Bekleyiş

Kastamonu'da 11 Ağustos tarihinde Ezine ve Zarbana Çayı'nın taşması sonucu sel meydana geldi. Bozkurt ilçesinde sel sularına dayanamayarak yıkılan Ölçer Apartmanının altında kalan Kalabalık ailesinden 2 kişi hala kayıp olarak aranıyor.

06.09.2021-13:22 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-13:29) Kastamonu'daki Sel Felaketinde Acı Bekleyiş

Şiddetli yağışların sonrasında Kastamonu’da 11 Ağustos’ta Ezine ve Zarbana Çayı’nın taşması sonucu meydana gelen sel, can kayıplarının yanında çok sayıda ev ve iş yerlerinin de hasar görmesine yol açtı. Kastamonu'ya bağlı Bozkurt ilçesinde taşan Ezine Çayı yakınlarında bulunan 8 katlı Ölçer Apartmanı sel sularına teslim olarak yıkıldı. Enkaz altında kaybolan vatandaşların arama çalışmaları hala devam ediyor. Öçer Apartmanında 26 gündür süren arama çalışmalarında anne Nezahat Server ile oğlu Arda Kalabalık’ın cenazelerine ulaşıldı. Baba Orhan Kalabalık ile oğlu Yusuf Efe’nin ise arama çalışmaları sürdürülüyor.

YIKILAN APARTMANI HER GÜN ZİYARET EDİYOR

Kız kardeşini beyin kanamasından 3.5 yıl önce kaybeden Nuran Şenel, arama çalışmalarının sürdürüldüğü bölgeyi her gün ziyaret ediyor. Kardeşinin bulunacağına inanan Nuran Şenel gözü yaşlı bir şekilde beklemeye devam ediyor.

'HALA BULUNAMADILAR'

Yaşanan sel felaketinde ailesinden birçok üyeyi kaybeden Nuran Şenel, ''Kardeşim Orhan Kalabalık (39), yeğenlerim Yusuf Efe (6), Nezahat Server (33) ve Arda Kalabalık'ı (11) selde kaybettim Ölçer Apartmanında. Kardeşim Orhan ve yeğenim Yusuf Efe halen bulunamadı, yengem Nezahat Server ve yeğenim Arda'nın cenazeleri bulundu. Sel geldiğinde üst kata çıkmışlar 8'inci kata. Herkes aşağıya inelim demiş ama bizimkiler inmemiş. O gün bugündür yoklar. Abimin eşi yani yengem bayılmış korkudan, şeker hastasıydı. Bayılınca abimde eşini bırakamamış. Çocuklarıyla birlikte üst kata çıkmışlar. Şimdi de halA yoklar, bulunamadılar'' ifadelerini kullandı.


'RÜYAMDA KARDEŞİMİ GÖRÜYORUM'

Hala ümit ile beklediğini söyleyen Nuran Şenel, ''Çok üzgünüm. Şoktayım, kendimde değilim o günden bu yana. Arama çalışmaları var, her gün arıyorlar ama halen bulunamadılar. Bende bir ümit ile her gün enkazın olduğu bölgeye geliyorum, bakıyorum ama yoklar, bulunamadılar. Apartmandan inip merdivenlerden çıksalardı kurtuluyorlardı. Halen ümidim var, yaşıyorum diyorum. İki akşamdır da rüyama giriyor. Sadece kolum kırıldı, alçıya aldılar geleceğim diyor. Rüyamda görüyorum kardeşimi. Ümidim var, yaşıyor diyorum hep kendime. Yaşarsa Allah bilir, her şey Allah'tan geliyor. Allah'a karşı gelemeyiz'' şeklinde konuştu.

MÜTEAHHİT CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Yıkılan Ölçer Apartmanını 3 yıl önce inşa eden müteahhit Mehmet Özkan, İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal