Resmi Gazete'de yayımlandı: Bedelli askerlik yönetmeliğinde değişiklik!

Milli Savunma Bakanlığı, Asker Alma Yönetmeliğinde bazı düzenlemelere gidildiğini açıkladı. Buna göre dövizle askerlik yapılırken güncel kurdan ödemeler gerçekleştirilecek. Bedelli askerliğe müracaat edilen sene içerisinde vazgeçenlerden aynı sene içinde tekrardan yararlanmak isteyenlerin başvurularının kabul edileceği aktarıldı.

01.05.2022-15:34 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-15:34) Resmi Gazete'de yayımlandı: Bedelli askerlik yönetmeliğinde değişiklik!

Resmî Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik doğrultusunda, milletvekili seçilen vatandaşlardan askerlik hizmetini yapmamış olanların, üyelikleri sürdüğü müddetçe yoklama kaçağı veya bakaya olsalar da her türlü askerlik işlemleri ertelenebilecek.

Kurada çıkmayanlara yeni hak yok

Bedelli askerliğe başvurduğu sene içerisinde vazgeçenlerden aynı sene içinde yeniden faydalanmak isteyenlerin başvuruları alınacak. Bedelli askerliğe müracaat ettiği yılın son başvuru zamanından sonra vazgeçenlere ise yeni bir başvuru hakkı tanınmayacak. Öte yandan, kurada çıkmayanlara da yeni bir başvuru hakkı tanınmayacak.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Bedelli askerlik yönetmeliğinde değişiklik!

Dövizle askerlik hizmetinden yararlanacak olan vatandaşların yapacağı ödemenin miktarı, güncel kur üzerinden hesaplanarak sunulacak. Buna göre, dövizle askerlik hizmetinden yararşanacak yükümlülerin ödeyeceği miktar, Merkez Bankası tarafından döviz miktarının yatırılacağı gün tespit edilen avro alış kuruna göre hesaplanacak. Mevcut düzenlemede ise senenin ilk günü tespit edilen kura göre yapılıyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal