2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar? 2022 bedelli askerlik ücreti kaç TL oldu? İşte güncel bedelli askerlik ücreti!

Vatani görevini bedelli olarak yapmayı tercih edenler 2022 yılı bedelli askerlik ücretlerini araştırıyor. Geçen sene 43.150 lira olan bedelli askerlik ücretinin bu sene gelen zamlarla ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? İşte güncel bedelli askerlik ücreti...

19.04.2022-22:35 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-22:35) 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar? 2022 bedelli askerlik ücreti kaç TL oldu? İşte güncel bedelli askerlik ücreti!

Askerlik yaşı gelen ancak askerliğini bedelli yapmak isteyenler tarafından bedelli asker ücretleri merak ediliyor. Peki, 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar? Bedelli askerlik ücretine ne kadar zam yapıldı? İşte bedelli askerlik ücretine dair merak edilen detaylar...

Bedelli askerlik ücretine ne kadar zam yapıldı?

Bu yıl bedelli askerliğin ücreti 56.500 TL oldu. Geçtiğimiz sene 43.150 TL olan ücrete toplam 13.350 TL zam yapıldı.

Bedelli askerlikte geri ödeme işlemleri nedir?

- Bedelli askerliğe seçilmeyen kişilerin,

- Fazla ya da mükerrer ödeme yapanların,

- Verilen yol süresi de dahil olacak şekilde emsallerinin terhise hak kazandığı tarihe dek birliğine katılmayan, temel askerlik eğitimi almasına rağmen firar ve hava değişimi - izin tecavüzü suçunda bulunanların, hak sahibi olmamalarına rağmen bedelli askerlik yaptığı tespit edilen kişilerin,

- Kendi istekleriyle emsallerinin terhise kabul edileceği tarihe dek vazgeçen kişilerin,

- Başvuru yapmamasına rağmen ödeme yaptığı tespit edilen kişilerin,

- Temel askerlik eğitimi bitmeden;

a. Türk vatandaşlığından çıkan ya da çıkarılan kişilerin,

b. Vefat eden kişilerin,

ödedikleri bedel, talep ettikleri taktirde kendilerine, vekil, vasi ya da kanuni mirasçı sıfatıyla yükümlü ismine müracaat eden kişilere iade edilmektedir.

- Başvuru sahibi kişiler durumlarını ispat etmeye yarayan vekaletname ya da mirasçılık belgesinin asıl eya yurt içinde noterler tarafından, yurt dışında Türk Konsoloslukları tarafından onay almış suretlerini dilekçlerine ekleyip askerlik şubesine müracaatta bulunurlar. Yükümlü kişiler dilekçelerinde; TL hesaplarının IBAN numarasını, T.C kimlik numaraları ile iletişim bilgilerini de belirtmeliler.

- Kanuni mirasçı sıfatı ile yükümlünün adına geri ödeme müracaatı yapanların her birisi için mirasçılık belgesinde belirtilmiş olan hak sahipliği oranlarının dahilinde geri ödeme yapılmaktadır.

- Geri ödeme şartlarına haiz olan yükümlülerin askerlik şubeleri tarafından alınmış olan dilekçelerine istinaden ödemelerin iadesi şahsın kendine ya da vekil, vasi veya kanuni mirasçılarının hesaplarına muhasebe birimleri tarafından yapılmaktadır. Geri ödemeyi gerçekleştiren birim, geri ödeme işleminin yapıldığını askerlik şubesine bildirmektedir.

- Temel askerlik eğitiminin tamamlanmasının ardından; vefat etmişlere, askerliğe elverişsiz hale gelmişlere ya da Türk vatandaşlığından çıkmış olanlara geri ödeme işlemi yapılmamaktadır.

Bedelli askerlikte izin işlemleri nasıl yapılıyor?

Temel eğitimin bittiği zamana müteakip yapılacak olan yemin töreni sonrasında yükümlü kişiler, varsa Askeralma Yönetmeliği 31. maddesi 1. fıkrasında belirtilen izin süresi de kullandırılıp terhisi hak edecekleri güne dek idari izinli olarak sayılmaktalar. Fakat, tabi oldukları celp ile sevk döneminin sevk günleri içerisinde sevkini yaptırmadığı için birliklerine geç katılan kişiler terhisi hak ettikleri zamana dek askerlik hizmetlerini devam ettirirler.

 bedelli askerlik ücretleri

Bedelli askerlikte celp ile sevk dönemleri

- Bedelli askerlikten faydalanacakların sayısı Genelkurmay Başkanlığı'nca düzenlenip MSB tarafından tespit edilmektedir. Bunların temel askerlik görevlerini yerine getirecekleri birlikleriyle bu birliklerin kontenjanları Genelkurmay Başkanlığı tarafından 31 Aralık'a dek MSB'na bildirilmektedir.

- İstekli olanların sayıları bedelli askerlik hakkı verileceklerin sayısından çok olursa faydalandırılacak olanlar MSB tarafından belirlenmiş olan tarihlerde sınıflandırma kurulduğunda kura çekimi ile sınıflandırma işlemleri bir sonraki senenin Ocak ayında belirlenmektedir. İsteği olanların sayısı bedelli askerlik hakkı kazanacakların sayısından az olursa kura çekimi olmadan bütün istekli kişiler bedelli askerlik hizmeti yapabileceklerdir.

- Yükümlülerin kuvvet komutanlıklarına tahsisi, sınıflandırılması ve temel askerlik eğitimi görecekleri birlik komutanlıklarına dağıtımları, kuraya tabi tutma işlemleri sınıflandırma kurulu tarafından yapılmaktadır.

- Yükümlü kişilerin bedelli askerlik ile alakalı celp ile sevk dönemi değişiklik istekleri, o sene içindeki başka bir celp döneminde temel askerlik eğitimlerini tamamlamayı istemeleri şartı ile Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmektedir.

- Bedelli askerlik hizmeti yapmaya hak kazananların Askeralma Yönetmeliği 59. maddesinde belirtilen mazeret durumları;

a. Kişinin tutuklu ya da hükümlü olması,

b. Kşinin bir sağlık kurumundan alınan rapor ile belgelendirilen istirahat ihtiyacı duyduğu rahatsızlığı,

c. Eşi ya da 2. derece akrabalarından birisinin sağlık kurumu heyet raporu ile belgelendirilen hayati tehlike içerisinde olduğunu kanıtlayan rahatsızlığı,

ç. Sevk öncesi ya da sonrasındaki 15 gün içerisinde eşinin ya da 2. dereceden hısımlarının vefat etmesi,

d. Sevk öncesi ya da sonrasındaki 15 gün içerisinde kendisinin ya da 2. dereceden hısımlarından birisinin evlilik yapması,

e. Sevk öncesi ya da sonrasındaki 2 ay içerisinde çocuğunun dünyaya gelmesi durumları dışında erteleme yapılmamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal