Bedelli askerlik kredisi nasıl alınır? Bedelli askerlik kredisi veren bankalar ve faiz oranları 2022

Zorunlu askerliğe,günlerin kısaltılması karşılığında ücret ödeyerek yapılan bir uygulamalı sistemdir.Bedelli askerlik nasıl yapılır? Bedelli askerlik kredisi nasıl alınır? Sayfamızda bu konu hakkında araştırma yaparak sizleri bilgilendirmiş bulunmaktayız.

02.04.2022-21:46 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-21:46) Bedelli askerlik kredisi nasıl alınır? Bedelli askerlik kredisi veren bankalar ve faiz oranları 2022

Her Türk evladının vatani görevi yerine getirmesi, ailesi için gurur verici olmuştur.Uzun dönem askerlik 12 ay sürmektedir.Kısa dönem askerliği ise 6 ay'da tamamlamaktadırlar.Bedelli askerlik,Osmanlı Dönemi zamanından bu yana işlenmektedir.Zorunlu askerliğe ,sunulan altenetif ile ödenen ücret karşılığında askerlik günleri kısaltılmıştır.Bu nakit paralarla ise ordunun ve devletin ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Anayasa Mahkemesinde ise , bedelli yapılan askerliğin eşitlik ilkesine aykırı olmadığına karar verilmiştir.Vatandaşlar işlerinden olmamak, ailelerinden ayrı kalmamak veya çeşitli nedenlerden  dolayı bedelli askerlik uygulamasından faydalanmaktadır.Bu sayede nakit ödeme yaparak bedelli askerliğini tamamlamış sayılırlar.

bedelli asker

Bedelli Askerlik ücreti ne kadar'dır?

Bedelli askerlik ücret bedeli 55 bin TL olarak açıklanmıştı.Bu ücret 2022 yılının ilk 6 ayında'da geçerli sayılacaktır.Sonra ki altı ay için ücret yeniden belirlenecektir.

Bedelli askerlik kredisi nasıl alınır?Hangi banka vermektedir?

Başvuru yapacak olan kişinin belli kriterlerden geçmiş olması gerekmektedir.En başında düzenli bir gelirinin olması lazım.Bankaya kredi çekmek için gittiğinizde ilk önce gelirinizin belgesi istenecektir.

İkinci bir şart ise Kredi notunuz'dur.Geçmiş dönem Kredileri detaylarına bakılacaktır.İncelenerek düzenli ödeme yapıp yapmadığınız kontrol edilmektedir.Kredi kullanmak için kredi notunuzun düzgün olması gerekmektedir.Ayrıca bankadan alabileceğiniz bedelli asker ücret limiti sadece 15 Bin TL kadardır. Geri kalan 40 Bin TL ücreti kendiniz ayarlamanız gerekmektedir.

Bedelli Askerlik Kredisi Veren Bankalar ; 

Halkbank

Ak Bank

Vakıf Bank

Ziraat Bankası

Şeker Bank

Kuveyt Türk

Türkiye Finans

Albaraka Türk

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal