Rekabet Kurumu fırsatçıların ensesinde: Artan ev ve kira fiyatları denetlenecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülke genelindeki ev ve kira fiyatlarının artması Rekabet Kurumu’nu harekete geçirdi. Kurum, fırsatçı ev sahiplerinin fahiş fiyat artışlarına karşılık olarak denetim ve yaptırımlarını yoğunlaştıracak.

14.03.2023-12:19 - (Son Güncelleme: 14.03.2023-17:34) Rekabet Kurumu fırsatçıların ensesinde: Artan ev ve kira fiyatları denetlenecek

Rekabet Kurumu, 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye genelindeki konut ve kira fiyatlarında yarattığı dalgalanma için denetim ve yaptırımların daha yoğun ve gerektiği takdirde daha ağır olacağını duyurdu. Kurum, Ankara’da faaliyette olan emlakçı, gayrimenkul danışmaları ve komisyoncuların, satış ve kiralama ücretlerini inceleyerek kanuna aykırı bir durum olup olmadığını kontrol edecek.

Rekabet Kurumu fırsatçıların ensesinde

Rekabet Kurumu  tarafından, Ankara'da faaliyet gösteren emlakçıların, gayrimenkul danışmanlarının ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla ön araştırma başlatıldı.

Rekabet Kurumu

Artan ev ve kira fiyatları denetlenecek

Sektörde faaliyet gösteren çok sayıda teşebbüste kurum uzmanları tarafından yerinde inceleme gerçekleştiriliyor.

Elde edilen bulgular doğrultusunda incelemelerin kapsamının genişletilerek diğer illerin de kapsama dahil edilebileceği belirtiliyor.

Rekabet Kurumu yetkilileri, "Piyasa koşulları dışında gerçekleşen fiyat oluşumlarına yol açanların tespiti halinde sorumlular hakkında en ağır yaptırımları uygulayacaktır." sözlerine  yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal