Rekabet Kurulu açıkladı: Dünya devine soruşturma açıldı

Rekabet Kurulu’nun yaptığı açıklamaya göre, Alphabet Inc., Google LLC, Google International LLC, Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. hakkında soruşturma açıldı. İşte detaylar...

19.06.2023-12:56 - (Son Güncelleme: 19.06.2023-17:22)

Dünya teknoloji devi Google’ın ve diğer kollarının 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal etmesi sebebiyle Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında yapılan açıklamaya göre, Alphabet Inc., Google LLC, Google International LLC, Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.den oluşan ekonomik bütünlüğün çevrim içi görüntülü reklamcılık ve reklam teknolojileri hizmetleri faaliyetlerine ilişkin olarak bağlama ve kendini kayırma davranışlarında bulunduğu belirtildi.

Rekabet Kurulu’ndan Google soruşturma

DHA’da yer alan habere göre; Önaraştırmanın neticesi Rekabet Kurulunca karara bağlandı. 

Rekabet Kurumu

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 18.05.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; Alphabet Inc., Google LLC, Google International LLC, Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.den oluşan ekonomik bütünlük hakkında soruşturma açılmasına, 23-23/432-M sayı ile karar verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal