Ravza İsmi Ne Demek?

Ülkemizde kullanılan isimlerden biri de Ravza. Kız çocukları için kullanılan Ravza ismi ne demek? Ravza ismi ne anlama gelmektedir? İşte Ravza isminin anlamı...

28.01.2021-16:29 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-16:29) Ravza İsmi Ne Demek?

Anne babaların sıklıkla aradığı isimlerin başında gelen Ravza ismi, anlamı en çok merak edilen isimlerin de başında gelmektedir. Ravza ismini merak eden ebeveynler ayrıca Ravza isminin Kuran'da geçip geçmediğini de merak ediyor.

Peki Ravza isminin anlamı ne? Ravza isimi Kuran'da geçiyor mu? Ravza ismi ne demek?

Ravza isminin farklı anlamaları bulunmaktadır. Arapça kökenli bir isim olan Ravza, Türk Dil Kurumu sözlüğünde de geçen isimlerden biridir.

Bol çimenli, yeşillikli anlamına gelen Ravza, bahçe anlamına da gelmektedir. Başka bir anlam olarak da cennet bahçesi olan Ravza ismi kız çocuklarına verilen bir isimdir.

RAVZA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

İsimlerin anlamalarının yanı sıra Kuran'da geçip geçmediği de anne ve babaların merak ettiği konulardan biri. Kuran'da geçen isimlerden biri olan Ravza, Rum Suresi 15. ayet ve Şura suresinin 22. ayetinde yer alıyor.

RAVZA İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Ravza ismine sahip insanlar, derin düşünce yapısına sahip olurlar. Duygularını dışa dönük yaşamaktan çekinmezler. Yüksek iş ahlakına sahip oldukları gibi enerjileri de yüksektir.

Düşüncelerinde özgün ve kararlarını etki altında kalarak vermezler. Ayrıca sorumluktan kaçınmazlar ve liderlik özelliklerine sahiptirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal