Ramazan ne zaman başlıyor? 2024 Ramazan ilk orucu hangi gün?

İslam aleminde ‘’11 ayın sultanı’’ olarak bilinen Ramazan ayının başlamasına çok kısa bir süre kaldı. Yaklaşık 1 ay boyunca oruç tutacak olan Müslümanlar Ramazan ayının ne zaman başlayacağı ve ilk orucun hangi gün tutulacağını merak ediyor. Peki Ramazan ne zaman başlıyor? 2024 Ramazan ilk orucu hangi gün? Soruların yanıtı haberimizde…

26.02.2024-10:39 - (Son Güncelleme: 26.02.2024-10:39)

İslam aleminin en önemli zamanlarından birisi olan Ramazan ayının başlaması için geri sayım devam ediyor. Bir ay boyunca oruç tutacak olan Müslümanlar, Ramazan ayının ilk orucunun Ne Zaman başlayacağını öğrenmeye çalışıyor. Peki Ramazan ne zaman başlıyor? 2024 Ramazan ilk orucu hangi gün? 

Ramazan ne zaman başlıyor?

10 Mart gecesi Ramazan Ayı başlayacak. 10 Mart 2024 Pazar gecesi Müslümanlar ilk sahurlarını yapacak ve 11 Mart 2024 Pazartesi tarihinde ilk iftarlarını açacaklar. Ramazan ayı, manevi güzelliklerle dolu bir zaman dilimidir. Müslümanlar için rahmet ve mağfiret mevsimi olan bu ay, ibadet ve iyiliklerle dolu geçirilerek ebedi mutluluğun kapısını açabilir. Bir hadis-i şerife göre, "Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar."

Ramazan ayı

Ramazan ayı, 3 ayları uğurladığımız, hayır ayı olarak kabul edilen, yoksullara ve düşkünlere yardım ayıdır. Ayrıca, Kur'an'ın bu ayda indirilmeye başlaması, insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak amacını taşır. Oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesi, İslam'ın temel esaslarından biridir.

Ramazan ayı ne zaman?

2024 Ramazan ayının birinci günü Mart ayına denk geliyor. Dolayısıyla bu sene Ramazan ayı 11 Mart günü başlayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal