Ramazan ayında vatandaşların ilgi odağı türbe neresi? Akın akın geliyorlar! Yok böyle türbe!

Evliyaların kenti olarak bilinen Bursa şehrindeki Tezveren Dede türbesi nerede? Tezveren Dede türbesine Ramazan ayında yoğun ilgi var. Tezveren dede türbesi hakkında tüm merak edilenler haberimizde.

09.04.2022-12:15 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-12:15) Ramazan ayında vatandaşların ilgi odağı türbe neresi? Akın akın geliyorlar! Yok böyle türbe!

Tezveren Dede namıyla günümüze kadar gelen şerefli isim Şeyh Ataullah'tır.

Fatih Sultan Mehmet döneminde lokman hekim olarak bilinen Tezveren DedeTürbesi 1900 yıllarında bir ailenin türbenin üzerine ev yapması ile türbe evin içinde kaldığı söylenmiştir. Türbenin üzerine ev yapan aile soyadını Tezveren olarak değiştirerek türbeye sahip çıkmıştır Aile üyelerinden biri olan Hayrettin Tezveren, ev boşaltılmadan önce türbe de yaşamaktaydı. Aileye türbede yaşamanın onları korkutup korkutmadığı sorulduğunda herkesin mezarlardan ve ölülerden korktuğunu halbuki korkçak bir şey olmadığını söylemiştir.

Öz dedeleri olmadığını herkesin dedesi olduğunu söylediler. Hayrettin Tezveren dileklerinin sadece Allah'tan istenmesi gerektiğini türbeye gelip ip bağlayıp dilekte bulunmanın yanlış bir tutum olduğunuda açıkladı. Kış mevsiminde çok fazla ziyaretçisinin olmadığı yazın ve özellikle Ramazan aylarında çok fazla vatandaşın geldiğini de söyledi. 

Türbe iki katlı evden oluşmaktadır. Camiyi andıran türbe de namaz kılma salonuda vardır. 2. katında ise ziyaretçilerin mevlit okutmaları için açık hale getirilmiştir. 

Tezveren Dede türbesi nerede?

Tezveren Dede türbeleri yalnızca Bursa da yer almamaktadır. İstanbulda da Tezveren dede türbeleri bulunmaktadır. Ramazan ayında evliyalar şehri olarak bilinen Bursa ve bu türbe nin evin içinde yer alması vatandaşların ilgi odağı olmuş akın akın gitmeye devam etmektedirler.

Tezveren Dede Türbesi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal