Ramazan ayı 5. gece namazı nasıl kılınır, 5. gece duası nedir? 2022 Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar!

Ramazan Ayı geldi. Bu ayda her gece teravih namazından sonra kılınması sünnet kılınan nafile namazlar vardır. Peki bugün yani 5 nisan gecesi hangi nafile namaz kılınmalı? Hangi dualar okunmalı? İşte detaylar...

05.04.2022-17:51 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-17:52) Ramazan ayı 5. gece namazı nasıl kılınır, 5. gece duası nedir? 2022 Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar!

Nafile namazlar herhangi bir zorunluluğu olmayan, tamamen bireyin içinden gelerek, isteyerek kıldığı namazlara verilen isimdir. Nafile namazlara önek olarak 'ramazan geceleri cemaat ile kılınan teravih namazı, kuşluk namazları ve gece namazları verilebilir. Ramazan ayı boyunca her gece teravih namazı sonrası kılınması önerilen namazlar vardır. Peki bu gece yani Nisan'ın 5'ini 6'sına bağlayan gece hangi namaz kılınmalı ve hangi dualar okunmalıdır?

Nafile Namazlar

Bu gece teravih namazı ardından kılınacak nafile namazının tarifi:

İlk rekatta ''1 kere fatiha, 3 kere A'la suresi, 3 kere ihlas suresi, 2 kere felak suresi ve 2 kere nas suresi'' okunur. Diğer tüm rekatlarda aynı dualar tekrarlanır. Toplamda 8 rekat kılınır ve her rekatta ''1 Fatiha, 3 A'la Suresi, 3 İhlas Suresi, 2 Felak Suresi ve 2 Nas Suresi'' okunur.

''Her rekatta Fatiha Suresi'nin ardından 3 defa A'la Suresini, 3 kere İhlas Suresi'ni ve ikişer kere de Felak ve Nas surelerini okuyan ve 8 rekat kılan müslüman, tövbe etmiş olur ve zenginliğin kapısı ona açılır.'' Kaynak: Eyyub ibnü' Abdillah, Fezailüş-şühur, Süleymaniye Kütüphanesi, Reşid Efendi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal