Ramazan ayı 3. günü namazı nedir, nasıl kılınır? Ramazan ayının ilk günü namazı ne zaman kılınır, kılınışı nasıldır? Ramazan ayı çekilecek tesbihleri ve zikirleri

Ramazan ayında yapılan tüm ibadetler ve dualar büyük sevap kazandırırken Müslümanlar bu ayda yapabilecekleri ibadetleri ve duaları araştırmaya başladı. Ramazan ayının 3. gününe girmemizle beraber bu günde kılınacak namazlar ve çekilecek zikirler merak edildi. Peki Ramazan ayı 3. günü namazı nedir, nasıl kılınır? Ramazan ayı çekilecek tesbihler ve zikirler nelerdir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

04.04.2022-00:22 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-00:22) Ramazan ayı 3. günü namazı nedir, nasıl kılınır? Ramazan ayının ilk günü namazı ne zaman kılınır, kılınışı nasıldır? Ramazan ayı çekilecek tesbihleri ve zikirleri

Ramazan ayında yapılan tüm ibadet ve dualar büyük sevap kazandırmaktadır. Ramazan ayında daha fazla sevap kazanmak isteyen Müslümanlar'da bu ayda yapabilecekleri ibadetleri ve duaları araştırmaya başladı. Ramazan ayının 3. gününe girmemizle birlikte Müslümanlar bu günde kılınacak namazları ve zikirleri merak etti. 

Ramazan ayı 3. günü namazı nedir, nasıl kılınır?

Ramazan ayının 3. günü gecesinde sahur etmek için kalkıldığı zaman 2 rekatlık teheccüd namazı kılan kimse Kevser şarabından içer ve ebediyen susamaz. Ramazan ayında yapılan en büyük sünnetlerden birisi de teravih namazı kılmaktır. Rivayetlere göre Ramazan ayının 3. gecesinde teravih namazı kılan kimse için şu müjdelenmiştir: "Arş altından bir melek seslenir: Amelini gösteriş için yapma! Allah geçmişteki günahlarını affetti!" 

Ramazan ayı 3. günü namazı nedir, nasıl kılınır-Ramazan ayında hangi zikirler çekilir

Ramazan ayının 3. gününde yapılması gereken ibadetler ve zikirler nelerdir?

Yasin Suresini okumak her zaman şifa ve dertlere deva olduğundan dolayı Ramazan ayının 3. gününde de Yasin Suresini okumak ve Hz. Adem'e (a.s) hediye etmek çok faziletlidir. Yasin Suresini okumaya başlamadan önce şu şekilde niyet edilir: "Niyet ettim Allah rızası için Hz. Adem'in (a.s) ruhu için Yasin Suresini okumaya." Daha sonra Yasin Suresi okunur ve ardından şu şekilde dua edilir: "Allah'ım Hz. Adem'e (a.s) hediye ettiğim bu Yasin Suresini kabul et."

Ramazan ayının 3. gününde zikir çekmekte oldukça sevaptır. Ramazanın 3. gününde 100 kere "Ya Erhame'r Rahimin" zikrini çekmek büyük sevap kazandırır. Bu zikir "Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allah'ım" anlamına gelmektedir. Ayrıca Ramazan ayında tövbe kapıları sonuna kadar açık olduğu için bol bol "Tövbe-i İstiğfar" çekmek günahlarımızın affı için oldukça önemlidir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal