Ramazan ayı 2. günü namazı nedir, nasıl kılınır? Ramazan ayının ilk günü namazı ne zaman kılınır, kılınışı nasıldır? Ramazan ayı çekilecek tesbihleri ve zikirleri

11 Ayın Sultanı Ramazanın gelmesiyle,hem oruç hemde ramazanda namaz kılınmaya başlandı.Namaza başlamaya niyet eden kişiler internet aramalarında namaz nedir?nasıl kılınır? Ramazan ayı çekilecek olan tesbih ve zikirler nelerdir? diye aramalar yapıp durmakta.İşte merak edilen soruların cevapları sayfamızda yer almaktadır.

03.04.2022-22:10 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-22:10) Ramazan ayı 2. günü namazı nedir, nasıl kılınır? Ramazan ayının ilk günü namazı ne zaman kılınır, kılınışı nasıldır? Ramazan ayı çekilecek tesbihleri ve zikirleri

Her yıl heyecanla beklediğimiz 11 Ayın Sultanı Ramazan bu senede, sevinç ile tüm Müslüman alemi tarafından karşılandı.Ramazan ayı vesilesiyle namaz kılmaya niyet eden kişiler intenet'te bir çok araştırma yapmaya başladı.Bu vesile ile Ramazan ayında yapılacak olan ibadetlerin diğer aylardan daha fazla sevap olduğunu da öğrenmiş oldular.Bu mübarek olan ay'da her gün farklı ibadetler yaparak,ayrı sevaplar kazanmaktadırlar.

Ramazan Ayının 2.gün namazı nedir ?Ramazan ayı boyunca okunacak Dualar,çekilecek tesbihler ve Zikirleri nelerdir?

Ramazan ayının 2 . gününde Sahura kalktıktan sonra 2 rekat namaz kılan kişilerin,ramazan ayı boyunca tuttukları oruçlarının kabul edileceği müjdesi verilmiştir.Bu kılınan namaz Teheccüd namazı olarak da bilinmektedir.En büyük sünnet olarak bilinen teheccüd  namazı,zamanında Peygamber efendimizin sahura kadar her gün kıldığı söylenmektedir. Teheccüd namazını her gün kılındığında ayrı sevapları olduğu bilinmektedir.Namazı kılan her kişinin,kendisi ve anne ,babasının da günahlarının affedildiği söylenmektedir.

DUA NAMAZ

Ramazan Ayı boyunca okunacak dualar.

Ramazan ayının ilk günü okunacak duaların başında Fetih suresi gelmektedir.Ramazan ayının ilk gününde eğer Fetih suresini okursanız yıl boyunca koruyacak faziletler olduğu söylenip,bilinmektedir.Ramazan boyunca okunacak olan Yasin-i Şerif okuyan kişilerin maneviyatını arttıracaktır.

Ramazanın ikinci günü okunan Yasin-i Şerif, Peygamber Efendimizin ruhuna gönderilmektedir. Peygamberimize hediye edilen bu sure ile onun şefaatlerine nail olmak amaçlanmaktadır. Yasin-i şerif suresine başlamadan önce Niyet ettim Allah rızası için,Peygamber efendimizin ruhu için, Yasin suresi okumaya denilir ve ardından sure okunmaya başlanır.Yasin okuması bittikten sonrada Allah'ım okuduğum surenin sevabını sana emanet ediyorum ve Peygamber efendimizin ruhuna hediye olarak gönderiyorum, denilir.

RAMAZAN AYI BOYUNCA ÇEKİLECEK TESBİHLER ?

Ramazan ayının 1.günü ve 10.günü arasında günde 100 defa Ya Erhamerrahimin teshibi çekilmektedir.

Ramazan ayının 11. günü ve 20.günleri arasında günde 100 defa olmak üzere Ya Gaffarez Zünü tesbihi çekilmesi gerekir.

Ramazan ayının 21.günü ve 30. günü arasında ise günde 100 defa olmak üzere Ya Atikarrikab tesbihi çekilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal