Ramazan ayı 1. günü namazı nedir, nasıl kılınır? Ramazan ayının ilk günü namazı ne zaman kılınır, kılınışı nasıldır?

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişiyle heyecanlar arttı. Merakla beklenen Ramazan ayının ilk gecesi 1 Nisan Cuma akşamı namazından sonra başlamaktadır. Ramazan ayı 1. günün namazı nedir? Ramazan ayının ilk günü namazı nasıl kılınır? Ramazan ayı 1. gün namazı hakkında merak edilenler haberimizde

01.04.2022-19:29 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-19:29) Ramazan ayı 1. günü namazı nedir, nasıl kılınır? Ramazan ayının ilk günü namazı ne zaman kılınır, kılınışı nasıldır?

2022 Ramazan ayının ilk gününe saatler kala ilk günün namazı araştırma konusu oldu. Ramazan ayının ilk gece ve ilk gün namazı nasıl kılınır? Ramazan ayının 1. gün namazı nasıl kılınır? Ramazan ayında kılınacak namazlar ve nasıl kılındığına dair detaylar haberimizde yer almaktadır 

2022 Ramazan ayı ne zaman? 

-Ramazan'ın 1.günü: 2 Nisan Cumartesi 2022

-Ramazan'ın 1.gecesi: 1 Nisan Cuma'yı 2 Nisan Cumartesi'ye bağlayan gece

-Ramazan ayının son orucu: 1 Mayıs Ramazan Bayramı arefesi 

Ramazan ayının 1.günü namaz nasıl kılınır?

Ramazan ayının 1.gece namazı ve tarifi

Yüce sahabi İbnü Mes'ud (Radıyallahı Anh) 'ın torunu ve ondan gelen ilimleri en iyi bilen allame, fakih ve muhaddis Abdurrahman ibnü Abdillah el-Mes'udi (Radıyallahu Anh) şöyle buyurmuştur:

"Bana ulaşan bir rivayete göre; Ramazan ayının ilk gecesinde nafile bir namazda İnna fetahnâ leke fethan mubina'yı (yani Feth Suresi'ni) okuyan kişi, o sene tüm afetlerden korunur."

Ebu Said el-Hudri ve Ebu Hureyre (Radıyallahu Te'ala Anhüma)'dan rivayet edildiğine göre ise; Ramazanı Şerif ayının ilk gecesi kılacağı bu 2 rekattan sonra 10 kere "İnnâ Enzelnâhu" Suresi okur, peşine de bir rivayet 10 kere, bir rivayet 100 kere salevatı şerife okur.

Ramazan ayının 1.gün namazı ve tarifi 

Rivayetten oluşan bu bağlamda kişi Ramazanı Şerif'in ilk günü 4 rekat namaz kılar. Her rekatta ise 1 Fatiha ve 5 kere Ayetel Kürsi okunur. Namazın bitiminden sonra ise 1 kere Ayetel Kürsi okunur. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal