Eve geç giden koca şimdi yandı! Yargıtay'dan dikkat çeken karar!

Boşanma davası ile ilgili temyiz dosyasını değerlendirmeye alan Yargıtay, eve geç saatlerde gelen koca hakkında dikkat çeken bir karar verdi. Yargıtay'ın kararına göre eve geç giden koca şimdi yandı..

04.04.2022-00:21 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-00:21) Eve geç giden koca şimdi yandı! Yargıtay'dan dikkat çeken karar!

Aralarında oluşan geçimsizlik nedeniyle boşanmaya karar veren çiftin boşanma davasında mahkeme heyeti davacı erkek davasının kabulüne karar verirken kadının davasının kabulüne ve kendi davasının reddi hakkında hüküm verdi. Mahkeme ayrıca, erkek davacıda kusur belirlenmesi ve kadın yararına da maddi tazminat ödenmesi yönünde dosyanın kapatılması temyiz yolunun ise açık olmasına hükmetti.

Boşanma davası erkek davacı avukatı aracılığı ile temyize gönderilirken, temyiz dosyasını değerlendirmeye alan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, dilekçe ekinde belirtilen eve geç geldiği ve eşiyle ilgilenmediği dosyaya ek olarak sunulan erkek koca hakkında emsal niteliği taşıyan bir karara imza attı. 

Eve geç gelen koca hakkında Yargıtay'dan dikkat çeken karar!

Eve geç gelen koca hakkında Yargıtay'dan dikkat çeken karar!

Yargıtay tarafından verilen karar göre, eve sürekli geç saatlerde gelen, evi ve eşiyle ilgilenmeyen, evinin gerekli olan ihtiyaçlarını karşılamayan kocanın tam kurulu olarak sayılmasına ve rahatsız olan eşini o sırada hastaneye götürmeyerek eşinin sağlığı ile bile ilgilenmediği için de kocanın manevi tazminat bedeli ödemesi gerektiğine hüküm verdi.

Yargıtay'ın karara ilişkin gerekçesinde ise, eşin eve geç saatlerde gelinme, evi ile ilgilenmeme, evinde gerekli olan ihtiyaçlarını gidermeme gibi eşin kusurlu davranışlarından dolayı aile birliğinin bitmesine sebep olan olaylarda davacı-karşı davalı erkek tarafının tam kusurlu olduğu anlaşıldığı belirtildi.  Mahkeme ve bölge adliye mahkemesinin davacı-karşı davalı erkek tarafında meydana gelen söz konusu kusurlu davranışlarının ise kadının kişilik haklarına saldırı olduğu değerlendirildiğinin aktarıldığı karar yazısında toplanan delillere istinaden hastalanan eşini hastaneye götürmediği ve sağlığını hiçe saydığı davranışının da kadının kişilik haklarına saldırı teşkil ettiği kaydedildi.

Kararın ise davalı-karşı davacı kadın yararı üzerinde manevi tazminat talebinin kabulüne hükmedildiği yönünde gerçekleştirildiği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal