Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Yarın başlıyor: 2 bin 815 TL cezası var

Çevre Şehircilik Müdürlüğü'nden birçok araç sahibini ilgilendiren açıklama geldi. Otomatik denetimlerin başladığının belirtildiği açıklamada süresi geldiği halde ölçüm yaptırmamış olan sürücülerin bir an önce ölçümlerini yaptırmaları gerektiğine vurgu yapıldı. Aksi halde 2 bin 815 TL cezası olduğu bildirildi.

03.04.2022-22:24 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-22:27) Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Yarın başlıyor: 2 bin 815 TL cezası var

Çevre Şehircilik Müdürlüğü'nden araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Otomatik denetimlerin başladığı belirtilen açıklamada egzoz gazı emisyon ölçümlerinin yapılması gerektiği vurgulandı. Aksi halde egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan sürücüler tespit edilirse, 2 bin 815 TL idari para cezasına tabi tutulacağı bildirildi.

İstatistiklere göre, geçen seneden beri trafiğe kayıtlı araçların nüfusa oranla, Burdur ve Muğla'da her iki kişiye bir aracın düşmesi dikkati çekti. Bunun üzerine motorlu taşıtların neden olduğu kirlilik, toplam hava kirliliğinin %13'ünü oluşturduğu belirtildi.

Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Yarın başlıyor: 2 bin 815 TL cezası var

İlgili bakanlıkça konuya dair yapılan açıklama ise şu ifadelere yer verildi:

"Trafiğe çıkan araç sayısı arttıkça bu oran da artıyor. Egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin zararlı etkilerinden çevreyi korumak amacıyla; Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen ve Emniyet Genel Müdürlüğü'yle yapılan protokol çerçevesinde ülkemizde tescilli tüm araç bilgilerinin kullanıldığı Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi ile entegre çalışacak olan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) Projesi çerçevesinde Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından deneme ve test faaliyetlerine 04 Nisan 2022 Pazartesi tarihi itibariyle başlayacaktır."

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi'yle egzoz muayenesi yaptırılmayan araçlar trafikte, otomatik olarak akışı aksatmadan tespit edilecektir.

Yol kenarından ya da seyir halindeyken cihaz yardımıyla yoldan geçen araçların plakaları okutulacak ve internet üzerinden egzoz sistemine bağlanılarak araçların ölçüm yaptırıp yaptırmadığı anında sorgulanıp saniyeler içinde araç görüntüsüyle birlikte rapor oluşturulacaktır.

Tespit edilen araç sahiplerine Çevre Kanunu’nun 20. Maddesi (a-1) bendine istinaden 2022 yılı için 2 bin 815 Türk Lirası idari yaptırım uygulanacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal