Ramazan 1.gün ne pişirsem diye düşünenlere: Ramazan 1.gün menü örneği

Ramazan ayının başlamasına sayılı gün kaldı. Oruç tutmak isteyen kişiler 1 Nisan gecesi ilk sahurunu yapmış olacak. 2 Nisan günüde ilk orucumuzu tutmuş olacağız.Peki akşam menüsünde ne yemekler hazırlamalıyız? Ne pişirsem diye düşünen kişiler için haberimizin devamına göz atmanız yeterli.

31.03.2022-19:40 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-19:40) Ramazan 1.gün ne pişirsem diye düşünenlere: Ramazan 1.gün menü örneği

11 ayın sultanı geldi,hoş geldi.Ailelerin bir arada aynı sofrada birleştiği,sabırbızlıkla topun patlamasını beklediği,herkesi bir araya getirip tutulan oruçların dualarla açıldığı bir aya gelmiş bulunmaktayız.1 Nisan gecesi ilk sahura kalkılacak ve 2 nisan akşamıda tutulan ilk oruç açılmış olucak.Şimdiden iftar sofraları için ne pişirsem hazırlıkları başlamış durumda.Hala iftar menüsü çıkarmayan kişiler için size aşağıda kolaylık olması açısından ilk günüzü yorulmadan yapacağınız bir menü vermiş bulunmaktayız.Şimdiden tuttuğunuz oruçlar kabul olsun.

Mercimek çorbası tarifi

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı veya zeytinyağı
1 adet kuru soğan - iri şekilde doğrayınız
1 yemek kaşığı un (koyu kıvam almasını istiyorsanız koyunuz.eğer sevmiyorsanız ilave etmeyiniz)
1 adet havuç (iri parçalar şeklinde doğranmış)
1adet patates (büyük boy , beş altı parçaya bölünüz)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1.5 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek
6 su bardağı sıcak su (1 adet et su tablet veya daha önceden hazırlayıp buzluğa koyduğunuz et suyu )

üzeri için sos ;

3 yk sıvı yağ
2 yk tereyağı
1 tk kırmızı toz biber
 ilk iftar menüsü
yapılışı ; 
Geniş bir tencereye yağınızı ve soğanı ilave edin kavurun.içine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.İri doğradığınız papates ve havucu içine ilave edin ve kavurmaya devam edin.Tuz,karabiber ve yıkadığınız mercimeğinizide ilave ettikten sonra bir kaç dk karıştırın.6 su bardağı sıcak suyunuzu (eğer bardakta dondurduğunuz et suyunuz varsa 5 bardak su ilave ediniz)ilave edin ve kapağını iyice kapatın.İçindekiler yumuşıncaya kadar ara ara karıştırın ve 35, 40 dk kadar pişirin.Çorba piştikten sonra blenderından geçirin ,ocakta 5 dk daha kaynatın ve altını kapatın. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin içine toz kırmızı biberi ilave edip çok az karıştırıp pişirin kenara alın. Servis ediceğiniz zaman üzerine kaşık  yardımıyla yağınızı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
 Fırında Tavuk (tarifi)
 8 ,10 ad. tavuk baget

2 ,3 ad. patates

2 ad.soğan

2-3 ad. domates

6 diş sarımsak

1 yk salça

1/2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağı

1 çk tuz

1 çk kekik

1 çk kimyon

ilk iftar menüsü

Patatesleri ve soğanları halka şeklinde ince ince doğrayın.Yağladığınız tepsinize ilk önce patatesleri sonra soğanları dizin.Üstüne bagetleri yerleştirin ve domatesleri dilimleyip yerleştirin.Bir kase içerine 1.5 su bardağı su ve salçayı ilave edip eritene kadar karıştırın.Homojen hale geldikten sonra baharatları ilave edin ,karıştırın.Hazır olduktan sonra tepsinizdeki malzemelerin üzerine kaşık yardımıyla sosu ilave ederek dökün.En son sarmısaklarıda ilave ettikten sonra 180 - 200 derece fırında 60 dk kadar kontrollü şekilde pişirin.Bu süre tavuğun ve fırınızın durumuna göre değişiklik gösterebilir.Şimdiden afiyet olsun.
 Pirinç Pilavı
 2 su bardağı pirinç

2.5 su bardağı sıcak su

3 yk tereyağı

1 yk sıvı yağ veya zeytinyağı

Tuz

Not : Pilavı yapmaya başlamadan önce yarım saat tuzlu ılık suda pirinçleri ıslatınız.Sonra güzelce yıkayıp süzdürünüz.

ilk iftar menüsü

Tencerenize sıvıyağı ve tereyağınızı ilave edin.Yıkadığınız pirinci süzdükten sonra içine koyup 5 dk kadar kavurun.Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak suyu ve tavuk suyunuzu ilave edin. En son tuzunu attıktan sonra karıştırıp tencerenin ağzını kapatın. İlk önce yüksek daha sonra kısık ateşte pişirin.Suyunu çektikten sonra bir kere karıştırıp üzerine temiz bez veya havlu kağıtla örtüp kapağını iyice kapatıp dinlendirmeye alın.Şimdiden afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal