Radyo Tiyatrosu Geleneği TRT Radyo 1'de Devam Ediyor

Radyo tiyatrosunu özleyenler, 6 Mayıs Çarşamba günü TRT Radyo 1'de 'Caddede İki Adam'ın hikayesini dinleyecek.

04.05.2020-15:46 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-15:44) Radyo Tiyatrosu Geleneği TRT Radyo 1'de Devam Ediyor
Coronavirüs salgını nedeniyle tiyatroların geçici süreyle kapandığı şu günlerde sanatseverlerin tiyatrosuz kalmamaları için II. Dünya Savaşı'ndan sonra yaygınlaşarak bir radyo klasiği haline gelen radyo tiyatrosu geleneği yeniden canlanıyor.

Bu kapsamda, radyo tiyatrosunu özleyenler, 6 Mayıs Çarşamba günü TRT Radyo 1'de 'Caddede İki Adam'ın hikayesini dinleyecek.

Adem Kaşkaya'nın yazdığı ve Mazlum Kiper'in yönettiği oyunda Zihni Göktay, İskender Bağcılar, Hikmet Körmükçü, Akasya Asıltürkmen, Oya Prosciler, Uğur Dilbaz ve Aybeniz Ece Uçan rol alıyor.

Oyunun konusu ise şöyle:

Uzun yıllardır arkadaş olan İsmail Bakir ve Selim Erkol emeklilik günlerini cadde kenarında oturup geçenleri izlemekle geçirirler.Bir gün kuyumcunun önünde bir kadın görürler. Elindeki büyük çanta ve tedirgin davranışlarından şüphelenirler. Akıllarından çeşitli senaryolar geçirirler. O sırada İsmail Bakir'i evden çağırırlar. İsmail’in oğlu Rıfat ortadan kaybolmuştur. Rıfat'ın pesinden adım adım iz süren ailesi bir sürprizle karşılaşır.

Rıfat, 17 Ağustos depremi sonrası enkaz kurtarma çalışmalarında görev almış ve pek çok can kurtarmıştır. O sırada bulduğu bir kolyeyi saklamıştır. O kolye caddede şüphelenilen kadın Esma Arıkoğulları'nın aile yadigarı kolyedir. Kolyeyi önce satmayı düşünen Rıfat, o kadar değerli bir şey olduğunu öğrenince kolyeyi Esma Hanım’a öylece verir. Kolye bir müzede korumaya alınır. Hikaye, Rıfat ile Esma Hanım arasındaki bağlantıyı çözmeye çalışan aile fertlerinin meraklı çabasını anlatıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal