Protein Tozu Faydalı Mıdır? Fazla Proteinin Zararları Nelerdir?

Kemik sağlığına doğrudan etki eden bir gıda takviyesidir. Peki faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Detaylar haberimizde

24.02.2021-15:10 - (Son Güncelleme: 24.02.2021-15:10) Protein Tozu Faydalı Mıdır? Fazla Proteinin Zararları Nelerdir?

Protein tozunun kaslara pek çok yararı olduğu bilinmektedir. Kanıtlı olarak bir çok faydaları vardır. En çok spor yapan kişiler arasında daha fazla yaygın kullanılır. 

KAS KAYBINA ENGEL OLUR

Protein tozunun en önemli faydaları arasında kas kaybını önlemesi olarak bilinmektedir. Özellikle ağırlık çalışarak kas yapma ve vücut geliştirme sporu ile ilgilenenlerin protein tozu tüketmesi önerilmektedir. Bu spor esnasında kaslar ağır tahribata uğrar ve kasların onarılması için mutlaka proteine ihtiyaç vardır. Protein tozu da kasların ihtiyaç duyduğu tüm proteini sağlar. Kas kaybını böylece önlemektedir.

KEMİKLERİ OLDUKÇA GÜÇLENDİRİR

Kemikler için en önemli şey kalsiyumdur. Günlük olarak kalsiyumu yeterince almak kemik sağlığı açısından son derecede önemlidir. Protein tozunda ise günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılayacak olan bileşenler bulunmaktadır. Bu şekilde protein tozu tüketerek günlük olarak kalsiyum miktarınızı alabilirsiniz. Bu sayede kemiklerinizi daha da güçlü hale getirmeniz mümkündür.

KAS KORUMASINI SAĞLAR

Yapılan araştırmalar sonucunda protein tozunun kas yapmaya oldukça fazla faydası olduğu ispatlanmıştır. Özel olarak spordan önce veya sonra içeceğiniz protein tozu ile birlikte kas yapma hedefine de daha hızlı kavuşmanızı sağlamaktadır. Kasların korunmasını sağlayarak egzersizden sonra oluşabilecek her türlü kas kaybını önlemektedir. Kasların onarımına doğrudan yardımcı olduğu gibi kasların daha da hızlı gelişmesini sağlar.

VEJETAYENLERİN PROTEİN ALIMINA DESTEK SAĞLAR

Vejetaryenler özellikle hayvansal gıdalar ile beslenmezler. Bunun sonucunda ise yeterli derecede protein alamamaktadırlar. Bundan dolayı protein tozu tüketerek vejetaryenler için protein ihtiyacı karşılanmış olurlar.

FAZLA PROTEİN TOZU ALIMININ ZARARLARI

Fazla protein de vücuda pek çok olumsuz faydası vardır. Bundan dolayı proteini yeterince dozunda alınması gerekmektedir. Özellikle aşırı derecede protein almak ve protein tozu kullanmak kalp krizine neden olabilmektedir. Bundan dolayı proteini dozunda alınması son derecede önemlidir. Ayrıca fazla protein bağımlılık etkisi de yaratabilmektedir. Vücudun uygun olacağı şekilde protein alınması gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal