Zayıflamaya Yardımcı Kerevizin Faydaları Neler?

Zayıflama denince akla gelen besinlerden biri olan kerevizin faydaları araştırılıyor. Özellikle bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan kerevizin zengin içeriği ile birçok derde deva olduğu biliniyor. Peki kerevizin yararları neler? Kereviz ile nasıl zayıflanır? İşte kerevizin faydaları...

08.02.2021-12:00 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-12:00) Zayıflamaya Yardımcı Kerevizin Faydaları Neler?

İçerdiği zengin içeriklerle hem zayıflamada hem de sağlıklı beslenmede önemli yere sahip olan kerevizin mucizevi etkileri ve yararları araştırılıyor. Buna göre kerevizin sağlığa faydaları neler? Kereviz ile nasıl zayıflanır? Kerevizin yararları ve içeriği...

KEREVİZİN YARALARI NELER?

  • Kereviz, sindirim sistemi dostudur. Sindirim sistemini koruyan kereviz içerisindeki bileşenler, sindirim rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
  • Karaciğerdeki hastalıklara iyi gelir. Sağlıklı bir karaciğerin olmasını sağlayan kereviz, buradaki yağlanmaları da önler.
  • Kereviz yüksek kolestrolü önler. Kerevizi düzenli olarak tüketmek hem yüksek kolesterolü hem de kötü huylu kolesterolü önlemektedir.
  • Kanserden korur ve kötü huylu tümörlerin gelişmesini engeller.
  • Kereviz düzenli kullanıldığında midedeki rahatsızlıkları önler ve bireyin kendini daha iyi hissetmesini sağlar.
  • Kereviz düzenli tüketildiği takdirde vücutta ki iltihaplara doğrudan etki eder.

KEREVİZ İLE ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ NELER?

Kereviz ile hem kilo vermek hem de yağ yakmak mümkündür. Peki kereviz ile nasıl zayıflanır?

Limon ve kereviz

Kerevizin kök kısmı rendelenip yaklaşık 2 litre su ile karıştırılır. Karıştırma işlemi bitince limon rendelenir. Limon ile beraber karıştırılmış olan kerevizli suya ilave edilir.

Kereviz ve yoğurt

Göbek eritmede etkili olan bu kür yaklaşık 1 ay yapılmalıdır. Yoğurt ile kereviz aynı kase içerisinde karıştırılır. Yoğurt püre haline gelene kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan karışım yatmadan 1 saat önce tüketilir. Kereviz ve yoğurt kürünü yaptıktan sonra mutlaka başka bir şey yememeniz gerekir.

Kereviz kürü

Bir tutam kereviz blenderdan geçirilir. Suyu çıkıncaya kadar öğütülür. Bu noktada kerevizlerin iyi bir şekilde parçalandığından emin olmanız gerekir. 6 su bardağı içerisine kereviz ilave edilerek tüketilir. Kereviz kürü mutlaka 3 defa tüketilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal